ALDI Nederland opnieuw Top Employer

ALDI Nederland opnieuw Top Employer

18-01-2024 (10:11) - Awards

Voor het tweede jaar op rij is ALDI in Nederland door het Top Employers Institute gecertificeerd als Top Employer. Het is een erkenning voor de stappen die ALDI in Nederland zet naar aantrekkelijk werkgeverschap, nadat vorig jaar voor het eerst het certificaat werd behaald.

‘Het is een logisch gevolg van de transformatie die ALDI enkele jaren geleden heeft ingezet. Dat betekent onder meer aandacht voor de organisatiestructuur, met nieuwe afdelingen, nieuwe taken, andere rollen en aanvullende verantwoordelijkheden. De rol van HR staat daarbij niet op zichzelf, het is een gezamenlijke inspanning,’ aldus Carla van Lingen, Managing Director People & Culture bij ALDI in Nederland.

Modernisering

Technologische ontwikkelingen en digitalisering spelen een centrale rol bij de moderniseringsslag die ALDI doormaakt. Dat geldt niet alleen voor de werkprocessen in de distributiecentra, winkels en op de kantoren, maar ook voor wat je als werkgever te betekenen hebt. Dat vraagt om een hoge mate van flexibiliteit en snelheid om zaken voor elkaar te krijgen. ‘Het tempo en de mate waarin we vernieuwingen voltooien, is ongekend. Van instrumenteel denken naar een ‘employee lifecycle’ filosofie. Dat wij ons voor de tweede keer op rij Top Employer mogen noemen, zien we dan ook als een mooie beloning,’ vervolgt Van Lingen.

Powered by people

ALDI lanceerde vorig jaar de werkgeverscampagne ‘Meer dan je denkt, ALDI – Powered by people’. De werkgeverscampagne is gebaseerd op wat medewerkers gedurende interviews aangeven. Hiermee laat de discounter meer van zichzelf zien. Juist omdat werken bij ALDI meer mogelijkheden biedt dan er over het algemeen wordt gedacht.