BNA Beste Gebouw van het Jaar 2024 van start

BNA Beste Gebouw van het Jaar 2024 van start

16-01-2024 (10:37) - Awards

De architectuurprijs, BNA Beste Gebouw van het Jaar, is officieel van start gegaan. Dit is een jaarlijkse competitie, georganiseerd door de Branchevereniging voor Nederlandse Architectenbureaus (BNA). 

De BNA Beste Gebouw van het Jaar-prijs erkent en viert uitzonderlijke architectonische prestaties die opdrachtgevers en samenleving meerwaarde bieden. Het biedt een platform voor architectenbureaus om hun meest innovatieve en impactvolle projecten te presenteren. Dit jaar belooft een breed scala aan inzendingen te tonen, variërend van duurzame en ecologisch verantwoorde gebouwen tot grensverleggende ontwerpen in stedelijke en landelijke omgevingen. 

Inschrijving

De inschrijving voor de competitie is nu geopend en loopt tot en met 28 februari. Architectenbureaus en opdrachtgevers met projecten in Nederland die in 2023 in gebruik zijn genomen worden uitgenodigd om deze in te dienen via www.gebouwvanhetjaar.nl. De inzendingen zullen worden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit vooraanstaande mensen uit de wereld van architectuur en stedelijke ontwikkeling.

Winnaar

De winnaar van de BNA Beste Gebouw van het Jaar wordt aangekondigd tijdens een feestelijke prijsuitreiking op 16 mei. Deze erkenning biedt niet alleen een prestigieuze titel, maar ook een platform voor winnaars om hun werk op nationaal en internationaal niveau te presenteren. De winnaar wordt ook ingezonden voor de Mies van der Rohe Award.