Crystal Taste Award voor Old Amsterdam 48+

Crystal Taste Award voor Old Amsterdam 48+

15-01-2024 (17:47) - Awards

Old Amsterdam is in de prijzen gevallen bij de Superior Taste Award van het International Taste Institute. De Superior Taste Award is een certificering die wordt toegekend aan voedsel- en drankproducten die worden geëvalueerd door een prestigieuze vakjury.

Old Amsterdam heeft kwaliteit en vakmanschap hoog in het vaandel staan en dit is erkend door de jury in de vorm van diverse topclassificaties. Extra bijzonder is het predicaat van de Crystal Taste Award, een benoeming voor buitengewone klasse die de Old Amsterdam 48+ kaas de komende drie jaar mag dragen.

Het International Taste Institute, gevestigd in Brussel, bekroont jaarlijks producten die weten te verbluffen op het vlak van smaak en kwaliteit. Het werkt met een sterrensysteem en een internationale vakjury van meer dan 200 gerenommeerde chefs en sommeliers, die deelnemende producten beoordelen door blind te proeven. Producten worden beoordeeld op basis van uiterlijk, geur, smaak, textuur en algemene indruk. Het gemiddelde van de scores kunnen leiden tot drie topclassificaties: drie sterren voor buitengewone producten, twee sterren voor uitstekende producten of één ster voor merkwaardige producten.