ECG Excellence wint eAwards 2023

24-10-2023 (14:32) - Awards

ECG Excellence is door NTT DATA Foundation verkozen tot de Nederlandse winnaar van de eAwards. Dankzij de eAwards worden belangrijke en innovatieve technologische projecten in vijftien Europese en Latijns-Amerikaanse landen uitgelicht.

ECG Excellence kwam in Nederland als winnaar uit de bus en wint daarmee een geldprijs van €10.000 en vertegenwoordigt Nederland deze week in de internationale finale tijdens de Innovation Week in Madrid. Bij deze editie van de eAwards zocht NTT DATA naar projecten die gebaseerd zijn op high-impact, innovatieve, schaalbare en duurzame technologieën. Deze moeten bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven en/of aan het oplossen van een milieuprobleem door middel van digital business modellen of intensief gebruik van technologie.

ECG Excellence

ECG Excellence is een organisatie die artsen ondersteunt bij het opsporen van hartaandoeningen. Een elektrodiagram (ECG), ofwel hartfilmpje, wordt momenteel slechts in 54 procent van de gevallen correct geïnterpreteerd door artsen. Hierdoor ontstaan vertraagde en gemiste diagnosen, gezondheidsrisico’s, onzekerheid bij patiënten en hoge kosten. ECG Excellence maakt door middel van digitale technologie de ECG-interpretatie nauwkeuriger en eenvoudiger, waardoor deze in maar liefst 95 procent van de gevallen correct is. Dit resulteert in vroegere behandeling en lagere kosten. De organisatie staat op het punt om de markt te betreden met hun CineECG (Software-as-a-Service) voor volledig geautomatiseerde ECG-interpretatie.

De finale van de Global eAwards vindt plaats op 25 oktober tijdens de NTT DATA Innovation Week. De winnaar van de internationale finale sleept €100.000 in de wacht en krijgt een complementair acceleratieprogramma aangeboden.