Finalisten Dutch Creativity Awards 2023 bekend

14-09-2023 (09:30) - Awards

ADCN onthult vandaag de complete lijst van 172 finalisten van de Dutch Creativity Awards 2023. De finalisten zijn geselecteerd uit ruim 700 inzendingen in acht disciplines en 55+ categorieën.

Het volledige overzicht is te vinden op de website van de ADCN. De uitreiking vindt plaats op 31 oktober in Theater Amsterdam. Het juryberaad voor de Dutch Creativity Awards vond plaats in Capital C door een jury bestaande uit 130 professionals met een unieke expertise in verschillende creatieve disciplines. Alle inzendingen werden beoordeeld op idee, executie, relevantie en impact, met per categorie meer specifieke criteria. Multidisciplinair werden meerdere nominaties toegekend aan “Mis Niks/Interpolis”, door Wefilm (8 x genomineerd), “TikTok Sign Dance/T-Mobile” door TBWA\NEBOKO (6 x genomineerd), en “WikiTruth/Ukrainian Witness” door Publicis (5 x keer genomineerd). Of zij ook in de prijzen vallen wordt bekendgemaakt tijdens de Awards Ceremony. Het volledige overzicht van de finalisten vind je hier.

Members Award

Net als vorig jaar wordt de Members Award uitgereikt; een gouden Lamp die door ADCN-leden door middel van stemmen wordt toegekend. Anders dan voorgaande jaren worden de drie finalisten vooraf bekendgemaakt. De Communications discipline blijft de grootste discipline waarbij het creatieve idee nog altijd centraal staat. De discipline “Society” was dit jaar wederom populair met maar liefst 88 inzendingen, waarvan er 25 zijn genomineerd. De uitreiking van de Dutch Creativity Awards zal plaatsvinden op 31 oktober in Theater Amsterdam. Na de uitreiking wordt de avond afgesloten met een feest bij Club ACE. Voor ADCN-leden, freelancers, talent (<30 jaar), en non-profits zijn er tickets te koop met korting.