Inschrijven AFAS Young Business Award geopend!

14-08-2023 (11:19) - Awards

De zoektocht naar de 'Beste Jonge Onderneming van Nederland' is gestart. Ben jij ervan overtuigd dat jij de winnaar gaat worden van de AFAS Young Business Award 2023 en wil jij je bedrijf pitchen op landelijke televisie? Meld je dan voor 26 augustus (gratis) aan als deelnemer van de AFAS Young Business Award.

Dit jaar wordt de scale-up competitie spannender dan ooit en wordt het tv-programma wekelijks uitgezonden op RTL-Z & Videoland. Daarbij zal je als deelnemer met regelmaat terug te zien zijn bij onze mediapartner 'De Ondernemer'. 

De AFAS Young Business Award bestaat dit jaar uit vijf tv-afleveringen, die vanaf zondag 12 november wekelijks om 17:30 uur worden uitgezonden op RTL-Z en een dag later op Videoland. In de tv-afleveringen krijgen 12 deelnemers de kans om hun bedrijf in 60 seconden te pitchen aan de jury. Na elke voorronde kiest de jury een deelnemer die doorgaat naar de finale. De winnaar van de ‘AFAS Young Business Award’ wordt op zondag 10 december in de finale aflevering gekroond tot ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’.

Als winnaar van de scale-up competitie ontvang je de kristallen award en de titel: 'Beste jonge onderneming van Nederland'. Bovendien krijg je als winnaar ondersteuning om groeikapitaal op te halen bij de 30+ aangesloten top venture capital fondsen. De investeerders hebben samen meer dan 2 miljard aan fondsen beschikbaar.

Je kunt ook besluiten om deel te nemen aan de AFAS Young Business Award, het media moment te pakken en vervolgens afzien van de ondersteuning om groeikapitaal op te halen bij de aangesloten venture capital fondsen.

Beperkte tijdinvestering

Jezelf aanmelden als deelnemer vraagt zo'n twee minuten tijd (via de onderstaande link). Als je wordt geselecteerd als een van de 12 deelnemers en doorgaat naar de voorrondes op televisie hebben wij alleen een pitchdeck nodig (een oud investeringsdeck voldoet) voor de beoordeling van de jury (uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met de toegezonden informatie). De productie van de tv-afleveringen wordt georganiseerd op woensdag 20 september en hiervoor moet je als deelnemer ongeveer twee uur op locatie aanwezig zijn. Als je doorgaat naar de finale aflevering, dan verdubbelt deze tijdsinvestering (opnieuw twee uur) voor het opnemen van de finale aflevering. De finale aflevering wordt ook op woensdag 20 september opgenomen (aan het einde van de dag).

Bedrijven met een leeftijd tot en met acht jaar kunnen zich tot 26 augustus kosteloos aanmelden als deelnemer van de AFAS Young Business Award.