Inschrijvingen World Alcohol-Free Award geopend

16-01-2024 (13:39) - Awards

Na een succesvolle eerste editie van The World Alcohol-Free Awards in 2023 gaat binnenkort de tweede editie van start.

Mariëlle Timmermans, een echte alcoholvrije fijnproever, zal afreizen naar Londen en een van de juryleden zijn van binnen het internationale jurycorps van deze unieke competitie.

The World Alcohol-Free Awards

In 2023 werd de World Alcohol-Free Awards opgericht door Christine Parkinson, alcoholvrije drankexpert, en Chris Losh, drankenjournalist Deze bijzondere competitie is de enige ter wereld, die zich specifiek richt op alcoholvrije dranken. 

In Londen komen alcoholvrije specialisten van over de hele wereld samen om hun expertise te laten schijnen over een grote verscheidenheid aan alcoholvrije dranken, onderverdeeld in talloze categorieën, zodat elke alcoholvrije drank optimaal tot zijn recht komt. Tijdens de eerste editie waren er al 400 inschrijvingen vanuit 20 landen, wat The World Alcohol-Free Awards tot de grootste wereldwijde competitie maakt voor alcoholvrije dranken. De inschrijvingen voor producenten van alcoholvrije dranken is nu geopend. De jurering vindt begin maart plaats in Londen.

Alcoholvrije dranken 

De marktwaarde van het No/Low segment wereldwijd is inmiddels gegroeid tot $13 miljard. De verwachting is dat de categorie No/Low alcohol tussen 2023 en 2027 nog verder zal groeien met een CAGR-volume van +6%. De belangrijkste groeifactor hierin is de categorie alcoholvrije dranken, met een verwachte groei van +7%. Alcoholvrij blijft een enorme aantrekkingskracht uitoefenen op nieuwkomers. Bijna een vijfde (17%) van alle alcoholvrije consumenten in 2023 maakte voor het eerst kennis met alcoholvrije dranken.