Jeffrey Raskeyn uitgeroepen tot CCO van het jaar

Jeffrey Raskeyn uitgeroepen tot CCO van het jaar

11-03-2024 (18:19) - Awards

Jeffrey Raskeyn, sinds 2019 Commercieel directeur bij Noordhoff, is uitgeroepen tot Chief Commercial Officer van het Jaar. De finale vond plaats op 7 maart tijdens Het Sales Event, dat jaarlijks wordt georganiseerd door de Sales Management Association (SMA) in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

De ontknoping van de verkiezing volgde op een uitgebreid selectieproces dat maanden in beslag nam. Er werd gekeken naar de eindverantwoordelijke rol, behaalde resultaten en de vernieuwing van businessmodellen. Ook werden er gesprekken gevoerd met collega’s, klanten en salespartners van Noordhoff.

Van de in totaal 20 deelnemende CCO’s wist Jeffrey door te dringen tot de laatste 3 finalisten. Tijdens het jaarlijkse sales event van de SMA op 7 maart werd hij, na een laatste interview met de jury én een pitch, verkozen tot CCO van het jaar 2023.

Impact maken

Jeffrey overtuigde de jury met een bevlogen pitch waarin hij pleitte voor goed en toegankelijk onderwijs voor iedereen, zodat ieder kind een kans krijgt om zijn/haar talenten volledig te benutten. Met goed onderwijs leg je de basis om verder te komen in het leven, en dit mag je nooit voor granted nemen. Dat was ook zijn motivatie om in 2019 voor een baan bij Noordhoff te kiezen, een bedrijf met een rijke historie van bijna 190 jaar in het Nederlandse onderwijslandschap. En vooral vanwege de impact die hij bij Noordhoff kan maken: dagelijks maken meer dan 2 miljoen leerlingen gebruik van Noordhoff-lesmateriaal.

Uit het juryrapport

De behaalde uitkomsten werden door de jury gewaardeerd. Uit het juryrapport: “Met grenzeloze passie voor resultaten heeft Jeffrey de commerciële transitie bij Noordhoff vormgegeven, waardoor de terugkerende omzet significant is gegroeid en steeds meer scholen in het voortgezet onderwijs leermiddelen rechtstreeks bij Noordhoff aanschaffen”.

Team effort

Jeffrey ziet de prijs als een beloning voor het hele team. “Noordhoff neemt een belangrijke plaats in het Nederlandse onderwijs in en ik ben er dan ook trots op om voor dit mooie bedrijf als commercieel directeur te mogen werken. Ik zie deze verkiezing tot CCO van het jaar als een erkenning voor al mijn collega’s bij Noordhoff. Succes is een team effort, een optelsom van vele kleine inspanningen, dag in, dag uit.”

Drie prijzen uitgereikt

De SMA reikt jaarlijks tijdens Het Sales Event in Noordwijk prijzen uit aan de Young Sales Professional, Salesmanager en Chief Commercial Officer van het Jaar. Dit jaar werden respectievelijk Emily Dobbe (Karpi), Anita van Dorst-Reijne (Agrifirm) en Jeffrey Raskeyn (Noordhoff) verkozen.