Jury BNA Beste Gebouw van het Jaar 2024 bekend

Jury BNA Beste Gebouw van het Jaar 2024 bekend

16-02-2024 (09:45) - Awards

De 19e editie van de BNA Beste Gebouw van het Jaar verkiezing is gestart. Ook is de zeskoppige jury, onder leiding van Marcia Luyten, bekend gemaakt.

Sinds 2006 organiseert BNA de Beste Gebouw van het Jaar verkiezing, waarbij architectenbureaus hun beste projecten kunnen inzenden. De jury beoordeelt de gebouwen niet alleen op hun architectonische kwaliteit, maar ook op de gebruiks- en belevingswaarde, de toegevoegde maatschappelijke waarde en de kwalitieit van de samenleving. 

Circulaire uitdaging

De organisatie van dit jaar is zorgvuldig gekozen door de organisatie en bestaat uit Maarten Castelijns (Rijnboutt), Elsebeth te Kiefte (TKA atelier), Jeroen Schipper (Orange Architects), Marja Appelman (Ministerie BZK), Ronald Dielwart (Dura Vermeer). De juryvoorzitter Marcia Luyten vertelt waar dit jaar de uitdaging voor de inzendingen ligt: "Hoe we bouwen, wonen en leven is direct verbonden met de grote opgaven van deze tijd: een circulaire samenleving waarin we verbindingen herstellen - met anderen en met onze natuurlijke omgeving."

Architectenbureaus kunnen tot 28 februari hun projecten inzenden via www.gebouwvanhetjaar.nl. Op 19 maart maakt de jury de genomineerden en op 23 mei de winnaar bekend.