Korte films maken in Cannes kans op grote prijzen op TikTok

20-02-2024 (16:47) - Awards

TikTok, de officiële partner van het filmfestival in Cannes, brengt de #TikTokShortFilm competitie voor het derde jaar terug. De korte films maken kans op grote prijzen.

Van 21 februari tot 15 maart kunnen TikTok-creators uit Nederland en 55 andere landen meedoen aan de filmwedstrijd. Deelnemers kunnnen hun korte film plaatsen op TikTok met de hashtag #TikTokShortFilm. 

Prestigieuze uitreiking

De jury secelcteert winnaars in de categorieën Grote Winnaar, Beste Script en Beste Regie. Tiktok nodigt hen uit om hun werk te presenteren en hun prijzen in ontvangst te nemen tijdens de #TikTokShortFilm ceremonie, dat plaatsvindt tijdens de 77e editie van het filmfestival in Cannes. De Grote Winnaar ontvangt een geldprijs van €10.000, en winnaars in de categorieën Beste Script en Beste Regie ontvangen elk €5.000.

Van hobby naar werk

De wedstrijd kan een springplank zijn voor jongeren die een carrière aspireren in de filmwereld. Enkele creators hebben ondertussen van hun hobby hun werk gemaakt, vertelt een van de winnaars van de #TikTokShortFilm Matej Riminac: "Sinds het posten op TikTok, gebeuren er allerlei geweldige dingen. Ik heb een baan gevonden bij Dunking Devils Studios, het beste TikTok contentcreatiebureau in de Adriatische regio."