Meldpunt voor onbegrijpelijke zaken wint BID Impact Award

17-01-2024 (11:48) - Awards

Het ‘Meldpunt voor onbegrijpelijke zaken’ ontving in Scheveningen de BID Impact Award uit handen van minister Hugo de Jonge. Het is een actie waarbij burgers met ambtenaren en beleidsmakers in gesprek gaan over onbegrijpelijke (overheids)communicatie. Het Meldpunt is onderdeel van het actieprogramma 'Huh? Wat bedoelt u?'.

Initiatiefnemer Sjef Kuijsters: “Iedereen heeft wel eens een Huh? Wat bedoelt u?-moment. Die momenten halen wij op. Bij mensen met minder basisvaardigheden en iedereen die weleens iets niet begrijpt. Met die Huh?-momenten gaan overheidsorganisaties aan de slag om het beter en eenvoudiger te doen. Op een heel praktische manier werken burgers en overheid samen aan betere dienstverlening en communicatie.

De gemeente Breda had als mede-initiatiefnemer in 2020 de allereerste primeur. Inmiddels werken ook de Belastingdienst, de gemeenten Dordrecht, Gorinchem, Bergen op Zoom, Drachten, Stichtse vecht en Gooische Meren samen met Huh? Wat bedoelt u? Ook ROC’s, ziekenhuizen, Bibliotheken, Informatiepunt Digitale Overheid, en andere uitvoeringsorganisaties maken gebruik van het Meldpunt.