Ontwerp Dog and Pony wereldwijd bij 50 beste covers van 2022

11-07-2023 (10:00) - Awards

Het American Institute for Graphic Arts (AIGA) bekend dat het omslagontwerp voor de titel Profane Verlichting van het Amsterdamse ontwerpbureau Dog and Pony behoort tot de beste 50 covers van 2022.

Het ontwerp werd geselecteerd uit bijna 500 inzendingen uit 27 landen. De jury beoordeelde de ontwerpen op de geïntegreerde ontwerpaanpak van elk werk, inclusief concept, innovatie en visuele elementen zoals typografie, illustratie en/of informatie design.

Voor het ontwerp van dichtbundel Profane Verlichting van auteur Johannes van der Sluis, uitgegeven door Lebowski Publishers, koos Dog and Pony voor een uitgesproken grafische aanpak.

Het gezaghebbende designinstituut AIGA bekroont al sinds 1923 de beste 50 boekontwerpen in de wereld. AIGA stimuleert daarmee kwalitatief en krachtig ontwerp in een conventioneel maar nog steeds erg geliefde uiting: het boek. Naarmate de focus ook bij boekomslagen steeds meer kwam te liggen op ontwerp evolueerde de competitie naar zijn huidige vorm: 50 Books | 50 Covers.

De winnende selectie van 2022 wordt opgenomen in de AIGA Design Archives – een permanente historische collectie van opmerkelijk grafisch ontwerp – en in de Rare Book and Manuscript Library van de Columbia University in New York.

Over Dog and Pony

Dog and Pony is een internationaal opererend ontwerpbureau met een sterke focus op branding en identity design.