Stem nu op de Storytel Awards 2024

18-01-2024 (16:12) - Awards

Ieder jaar zet Storytel tijdens de Storytel Awards de beste luisterboeken en de voorlezers van het jaar in het zonnetje. Vandaag maakt Storytel de nominaties bekend en zijn de stembussen geopend vanaf vandaag tot en met 16 februari.

De uitreiking van de awards vindt plaats tijdens de Storytel Luisternacht op donderdag 29 februari. Deze avond zal worden afgesloten met de première van de nieuwe thriller Muze van Thomas Olde Heuvelt: een luisterervaring met soundscapes en geluidseffecten, voor deze gelegenheid te ervaren in Dolby Atmos.

Luisterboeken

Luisterboeken groeien nog altijd in populariteit. Zo stijgt het percentage luisterboek luisteraars in Nederland nog steeds: 22% van de Nederlanders in 2023 ten opzichte van 19% in 2021. En terwijl de markt voor luisterboeken in een paar jaar is geëvolueerd van ondergewaardeerde speler naar een wereldwijde miljardenindustrie, worden ook de Storytel Awards steeds interessanter. Wie houdt van literatuur door de koptelefoon, wil ook zijn oren spitsen voor de genomineerden van de Storytel Awards 2024.

Shortlist

Op basis van luistergedrag heeft Storytel een shortlist gemaakt waarop luisteraars kunnen stemmen. Vanaf vandaag 18 januari tot en met 16 februari kan er gestemd worden op de genomineerden binnen de volgende categorieën: Beste Luisterboek, Beste Voorlezer, Opkomend Voorleestalent en Beste Storytel Original. Stemmen kan vanaf vandaag tot en met 16 februari via deze link.

Storytel Original Muze 

Aansluitend aan de uitreiking van de Storytel Awards zal de nieuwe thriller Muze van internationale bestseller auteur Thomas Olde Heuvelt (bekend van onder andere HEX, Orakel en November) in première gaan. Dolby Atmos geluid neemt het publiek in de bioscoopzaal mee naar het verhaal van een jongen die is geboren met de gave om met geluid de wereld te veranderen… en misschien wel te beëindigen. Muze is een thriller waar een volledige soundtrack en soundscapes voor zijn gemaakt. De luisterervaring duurt een uur en wordt door meerdere stemacteurs voorgelezen.