TikTok-groep Vijftal wint Award voor Beste Online Ster

21-09-2023 (12:07) - Awards

De jongens van Vijftal kunnen het nog steeds nauwelijks geloven. De TikTok-jongensgroep heeft de felbegeerde Award voor Beste Online Ster gewonnen.

Ze versloegen enkele grootheden in de online wereld, waaronder Youtuber Gio, Jade Anna, De Bankzitters en Quinn & Aaron, allemaal grote influencers met miljoenen volgers. De vrienden, Timo, Thijs, Tigo, David en Caden, vormen samen het TikTok-account Vijftal. De groep is binnen de TikTok-app beroemd vanwege hun virale challenges en grappige vlogs en heeft inmiddels bijna een half miljoen volgers op het platform.

Half miljoen volgers

Na een spannende eerste en tweede stemronde bevond Vijftal zich bij de laatste vier kanshebbers in de finale en won uiteindelijk de Award voor Beste Online Ster 2023. "We gingen compleet uit ons dak toen de presentator zei dat Vijftal de meeste stemmen had. Ons groepje met maar een half miljoen volgers heeft gewoon deze award binnengesleept!", aldus Timo en David van Vijftal. De prijsuitreiking werd gedaan door Sterre Koning en Juvat Westendorp te midden van een menigte van tienduizend enthousiaste jongeren tijdens het Tina Festival in Wassenaar en werd op donderdag 21 september bekendgemaakt in het Tijdschrift Tina.

Samengevoegde prijs

De award voor Beste Online Ster is volgens het AD een van de meest prestigieuze sociale media-awards onder influencers in Nederland. Voorheen werden de awards nog onder de titels ‘Beste TikTokker’ en ‘Beste Youtuber’ uitgereikt, maar sinds 2022 zijn deze awards samengevoegd tot één prijs met de naam ‘Beste Online Ster.’
Er is geen onderscheid meer tussen Youtube en TikTok.

Andere winnaars

De Youtubers Rutger & Thomas, zanger Antoon, TikTok-ster Duncan Tromp en de NPO jeugdserie "De Eindmusical" wonnen ook een award in verschillende andere categorieën.