Top Notch valt in de prijzen tijdens Edisons

Top Notch valt in de prijzen tijdens Edisons

05-03-2024 (13:52) - Awards

Het was gisteravond feest voor verschillende artiesten van muzieklabels Top Notch en Noah's Ark. Hiphop-artiesten Sef en Idaly hebben namelijk een award gewonnen tijdens de uitreiking van de Edison Popprijs 2024. 

Gevestigde namen en nieuwe talenten waren in verschillende categorieen genomineerd waaronder Sef, Kevin, S10, Idaly en Siggy & D1ns. Uiteindelijk namen twee artiesten een bronzen beeldje mee naar huis: Idaly mocht een Edison in ontvangst nemen voor zijn album 'Betty' dat won in de categorie Soul/R&B/Funk, en Sef won uiteindelijk de award voor Beste Album met zijn album ‘Ik Zou Voor Veel Kunnen Sterven Maar Niet Voor Een Vlag’. 

Lovende woorden

De jury sprak lovend over het album van Sef: "Dertien jaar geleden liet hij ons al kennismaken met De Leven: een wervelwind van emoties, met pieken, dalen en toch altijd weer met opgeheven hoofd vooruitkijkend. Dat deed Sef ook met zijn album Ik Zou Voor Veel Kunnen Sterven Maar Niet Voor Een Vlag. Een bijna profetische titel, die inzoomt op de complexiteit van het menselijke gevoel en hoe we kleine dingen heel groot kunnen maken en tegelijkertijd grote issues kunnen minimaliseren."

Ook was de jury enthousiast over het album van Idaly: "Het is een album dat wederom voor een nieuwe golfbeweging zorgt, eentje die je aan het denken zet, aan het dansen krijgt en een hele generatie laat liefhebben. Het is een totale beleving, een bijna filmische ervaring, waarbij Idaly volledig in zijn kracht staat: hij is op alle fronten gegroeid als artiest en songwriter, en die ontwikkeling komt op een bijzondere manier samen in een geweldig album: Betty."