TV Knollen voor Vandaag Inside Oranje Quiz, Yvon Jaspers en Natacha Harlequin

TV Knollen voor Vandaag Inside Oranje Quiz, Yvon Jaspers en Natacha Harlequin

16-10-2024 (10:53) - Awards

De Vandaag Inside Oranje Quiz krijgt de TV Knol voor het slechtste tv-programma van het jaar. De TV Knol voor slechtste tv-presentator gaat naar Yvon Jaspers. Natacha Harlequin krijgt een TV Knol in de categorie tv-blunder van het jaar.

De TV Knollen zijn de ludieke tv-prijzen van vakmedianieuwsplatform Spreekbuis.nl, die jaarlijks een dag voor het Gouden Televizier-Ring Gala worden uitgereikt. Met deze prijzenregen wordt ‘de lelijkheid' van de Nederlandse televisie geëerd, zodat de schoonheid nog meer wordt gewaardeerd’.’

Vandaag Inside Oranje Quiz (SBS 6)

De TV Knol voor slechtste tv-programma van het jaar gaat naar de Vandaag Inside Oranje Quiz. De quiz had een chaotische opzet en gebrek aan focus. Zelfs jurylid Bas Nijhuis riep dat het programma van een allerbelabberdst niveau was. Uit het juryrapport: “Aan de kennis van veel kandidaten was niet te merken dat zij regelmatig naar VI kijken. Het gebrek aan enthousiasme van Wilfred Genee hielp ook niet mee. Genee heeft zijn roeping als quizmaster zeker niet gemist.”

De Vandaag Inside Oranje Quiz ‘versloeg’ onder meer Wat Een Dag!, Date Smakelijk, Hotel Hollandia, Schiffmachter’s Legacy en Volendam, een dorp in de eredivisie.

Yvon Jaspers (KRO-NCRV)

De TV Knol voor slechtste tv-presentator gaat naar Yvon Jaspers. Uit het juryrapport: “Een goede presentator weet niet alleen wanneer hij nodig is, maar ook wanneer hij in de weg loopt. Na 13 seizoenen Boer Zoekt Vrouw lijken de presentatieskills van Jaspers zich steeds minder op vruchtbare grond te begeven en Dankzij het presentatorloze B&B Vol Liefde weet de kijker nu hoe goed het zou werken als Jaspers óók even opzij zou stappen.” Ze loopt vooral in de weg bij BZV. Andere kanshebbers voor deze prijs waren onder anderen Beau van Erven Dorens, Maarten van Rossem en Marcel van Roosmalen.

Natacha Harlequin (SBS 6)

Natacha Harlequin krijgt een TV Knol in de categorie tv-blunder van het jaar.Aan de desk van Shownieuws vertelde ze dat ze de media-advocaat van Ali B. was geworden om vervolgens minutenlang de loftrompet over hem af te steken én een ‘bommetje’ aan te kondigen dat er nooit kwam. Uit het juryrapport: “Het is bijna knap: er ontplofte niks, en toch blies Harlequin niet alleen haar tv-carrière op. Daarnaast wierp ze ook een lelijke schaduw over haar door vriend en vijand geprezen werk als advocaat.”

De jury van de TV Knollen bestond dit jaar uit Rob Goossens (RTL Boulevard), Richard Otto (Spreekbuis.nl) en Rens Muller (De Gooi- en Eemlander).