Vier Lovie Awards voor branded podcast van iO

14-11-2023 (14:56) - Awards

De branded podcast 'De Verdwenen SS'er', geproduceerd door blended agency iO voor Kamp Amersfoort, heeft vier Lovie Awards in de wacht gesleept.

De Lovie Awards worden beschouwd als de meest prestigieuze prijs in Europa voor uitmuntendheid op het internet. Dit brengt het totaal aantal award nominaties voor de podcast dit jaar op 16, waarvan er al 9 zijn verzilverd. 

'De Verdwenen SS'er'

‘De Verdwenen SS’er’ bereikte naast de diverse award bekroningen ook de top van verscheidene hitlijsten. iO heeft hiermee aangetoond dat branded podcasts een manier bieden voor bedrijven om hun doelgroep te bereiken en zich te onderscheiden door het creëren van boeiende en impactvolle content. 'De Verdwenen SS'er' is een intrigerende podcast die de mysterieuze verdwijning van een kampcommandant uit Kamp Amersfoort na de Tweede Wereldoorlog onder de loep neemt. De podcast werd namelijk al meer dan 1,2 miljoen keer beluisterd en resulteerde in een toename van 30% in museumbezoeken voor Nationaal Monument Kamp Amersfoort.

Jordy Hubers, Podcast Creative bij iO: “Als makers was ons startpunt hetzelfde als altijd: we wilden een ijzersterk, spannend verhaal vertellen. Een podcast die entertainment en educatie combineert. Met gezonde luistercijfers, die al aardig op weg zijn om de grens van één miljoen te bereiken, zijn we erin geslaagd een breder publiek kennis te laten maken met Nationaal Monument Kamp Amersfoort.”