Winnaars 13e Lovie Awards 2023 bekend

Winnaars 13e Lovie Awards 2023 bekend

09-11-2023 (09:40) - Awards

De International Academy of Digital Arts & Sciences (IADAS) heeft vandaag de winnaars bekendgemaakt van de 13e jaarlijkse Lovie Awards, een Europeese prijs voor internetexcellentie op het gebied van business, cultuur en technologie.

Winnaars zijn onder meer merken, bureaus en campagnes van Ledger, Bang & Olufsen, Condé Nast, Amazon Fashion, Ebay, Vinted, Lenovo, WeTransfer, Spotify, WaterBear, Base Design, WongDoody, Deutsche Bahn en beroemdheden als FKA Twigs, DJ Snake, Es Devlin, Winnie Harlow, Katy Perry, Craig David, Tracey Emin, Yinka Shonibare CBE RA, Francis Bourgeois, David Attenborough en Jorja Smith. De eerste Europese Publisher van het Jaar Awards is gewonnen door de BBC Studios.

Winners Gallery

De 13e Lovie Awardshow wordt gepresenteerd door Snapchat en heeft vindt plaats op 9 november in Londen's 180 Strand. Een volledige lijst met winnaars is te vinden in de geheel nieuwe Winners Gallery, met dertien jaar aan digitaal werk via de site

Special Achievements

“Dit jaar waren we diep onder de indruk van de uitzonderlijke kwaliteit van de inzendingen - een waarheidsgetrouwe weerspiegeling van de kernwaarden van Europa: vrijheid van meningsuiting, diversiteit, mensgerichtheid en uitmuntendheid”, zegt Jacqueline Kavanagh, algemeen directeur van The Lovie Awards. “De diversiteit van ideeën, merken, musea, culturele instellingen en goede doelen laten zien wat Europa speciaal maakt. Door de winnaars van 2023 kijk ik vol verwachting uit naar wat de toekomst in petto heeft voor het Europese internet."

De winnaars van de Special Achievements van dit jaar zijn:

- Lovie Lifetime Achievement Award: Ai Weiwei 
- Lovie Creator of the Year Award:  Amelia Dimoldenberg
- Lovie-activist van het jaar: Dr. Rebecca Gomperts
- Lovie Special Achievement Award: Emanuel Wallace, a.k.a. Big Manny 
- Lovie Special Achievement Award: Brando Benifei en Drago Tudorache
- Lovie Agency of the Year Award: DEPT
 -Lovie European Publisher of the Year Award: BBC Studios

Cijfers Nederlandse inzendingen

Lovie Activist of the Year is de Nederlandse arts Rebecca Gomperts, en de Agency of the Year Award gaat voor de tweede keer op een rij naar het Nederlandse DEPT. De meeste Nederlandse awards gaan naar DEPT (35), Antinomy Studio (7), Fabrique (6) en Media.Monks (6).

29 NL winnaars in Websites & Mobile Sites
22 NL winnaars in Marketing, Advertising & PR
14 NL winnaars in Web3 & XR
12 NL winnaars in Film & Video
7 NL winnaars in Apps, Platforms & Software
7 NL winnaars in Beyond Categories
6 NL winnaars in Social
4 NL winnaars in Podcasts