Creaties Iris van Herpen vanaf 2025 in Kunsthal Rotterdam

29-11-2023 (09:44) - Bucket list

Vanaf september 2025 tot voorjaar 2026 brengt Kunsthal Rotterdam een ode aan de Nederlandse modeontwerpster Iris van Herpen, die bekend staat als een van de meest avant-gardistische ontwerpers van deze tijd.

Als pionier in het gebruik van innovatieve technieken binnen haar vakgebied, breekt Iris van Herpen met modeconventies, terwijl ze tegelijkertijd het traditionele vakmanschap van de haute couture omarmt. De tentoonstelling Iris van Herpen: Sculpting the Senses presenteert iconische creaties, waarin Van Herpen steeds op zoek gaat naar nieuwe vormen voor vrouwelijkheid en het uitdagen van onze opvattingen over Haute Couture.

Snel veranderende wereld

De tentoonstelling beleeft haar wereldpremière in het Musée des Arts décoratifs in Parijs, waar de opening deze middag is verricht door Koningin Máxima. Het meeslepende overzicht brengt mode, hedendaagse kunst, design en wetenschap samen en is een zintuiglijke verkenning van het universum van de ontwerpster. In de tentoonstelling komen vragen aan bod over de positie van het lichaam in de ruimte, over de relatie tussen kleding en de omgeving, en over de toekomst van mode in een snel veranderende wereld.