HER Film Festival viert Best of HER

03-10-2023 (10:59) - Bucket list

Om het succes van HER Film Festival te vieren kunnen fans van HER zich van 9 tot en met 15 oktober onderdompelen in de grootste hits van de afgelopen drie jaar. 

Best of HER is een cadeautje voor alle fans en changemakers die geloven in de missie van HER Film Festival. Het publiek kan zich onderdompelen in de topfilms van de afgelopen drie edities van HER Film Festival: Frida, Adam en Sacred Water.

Internationale Vrouwendag

Cinetree en Simavi bundelen hun krachten om het HER Film Festival vanaf nu te presenteren rond 8 maart: Internationale Vrouwendag. We zijn ervan overtuigd dat dit het ideale moment is om met film aandacht te vestigen op de positie van vrouwen en het gesprek aan te gaan over het cruciale belang van gelijke rechten. In maart 2024 bieden Cinetree en Simavi met HER Film Festival het vertrouwde online aanbod van de beste films door en voor vrouwen, met vele events door heel Nederland.

Adam

Abla woont met haar dochtertje in Casablanca en heeft daar een kleine bakkerij. Ze biedt tijdelijk onderdak aan Samia, een jonge, hoogzwangere vrouw. Wat een paar dagen had moeten zijn, wordt een lange tijd waarin Abla en Samia steeds meer beseffen dat ze elkaar nodig hebben. Deze Marokkaanse Oscarinzending is een teder kijkje in het leven van twee compleet verschillende vrouwen. 

Frida

Frida Kahlo verschijnt na al die jaren nog steeds als feministisch icoon op t-shirts en dekbedovertrekken. Maar wie was Frida écht en wat kunnen we van haar leren? In het Oscarwinnende Frida volgen we haar in al haar kleuren en fasen van haar levendige, turbulente en soms tragische leven.

Sacred Water

Het heilige water uit de titel verwijst naar Kunyaza – de vrouwelijke ejaculatie. De uiterst extravagante radiopersoonlijkheid Vestine wil niets liever dan dat deze Rwandese seksuele traditie in ere blijft gehouden en reist daarom het hele land door om iedereen hierover te vertellen. Openhartige, vrolijke documentaire over seksualiteit en over zoveel meer.