Unsheltered Moments in De Koepel van Museum Arnhem

Unsheltered Moments in De Koepel van Museum Arnhem

25-01-2024 (13:15) - Bucket list

Stel je voor dat elke dag een zoektocht is naar een plek die je 'thuis' kunt noemen. Bas Timmer, ontwerper van de 'Sheltersuit', en fotograaf Tony Docekal hebben samen honderden Sheltersuits – een kledingstuk dat verandert in een slaapzak - uitgedeeld aan mensen die dak- of thuisloosheid ervaren.

In de gratis toegankelijke tentoonstelling Unsheltered Moments – Verbindende Verhalen in De Koepel van Museum Arnhem ontmoet je enkelen van deze personen. Deze 'unsheltered moments' nodigen je uit tot reflectie op deze wereldwijde realiteit en tot een dieper begrip van menselijke veerkracht en verbondenheid. De expositie is t/m 10 maart te bezoeken.

Hoop en positiviteit

Zo maak je bijvoorbeeld kennis met de Nederlandse Dennis die na vier jaar eindelijk zijn plek heeft gevonden, de 70-jarige Eva die in haar auto in LA woont en veteraan Brian die met zijn pitbull Buddy in een tentenkamp in Tucson verblijft. Elk verhaal, geïllustreerd met quotes, foto's en Sheltersuits, vertelt niet alleen over de uitdagingen, maar ook over de kracht om hoop en positiviteit te vinden in uitdagende omstandigheden.

Verandering

“Het begon allemaal met de eerste Sheltersuit, een katalysator voor verandering – een tastbaar symbool resulterend in een stichting, een sociale beweging van ‘people helping people’ en kunstwerken die vieren dat acties luider spreken dan woorden. We hopen dat deze expositie zal inspireren om zelf actie te ondernemen om jouw stad of wijk te helpen.” zegt Bas Timmer en Tony Docekal

Unsheltered Moments – Verbindende Verhalen is van 25 januari t/m 10 maart 2024 in De Koepel van Museum Arnhem te zien. De Koepel van Museum Arnhem is gratis toegankelijk.