2twintig PR aan de slag voor Chinese autofabrikant Chery

2twintig PR aan de slag voor Chinese autofabrikant Chery

21-11-2023 (15:47) - Bureaus

2twintig PR coördineert vanaf nu de PR rondom de introductie van drie nieuwe Chinese automerken: Omoda, Exlantix en Jaecoo. Allemaal elektrische auto’s met een esthetisch design waarmee Chery voet aan de grond wil krijgen in de Benelux.

Onlangs heeft het bureau voor het aantrekkelijke en duurzame automerk Exlantix al veel publiciteit gegenereerd in auto vakmedia. De nieuwe e-sedan en e-SUV van dit merk rijden de Nederlandse showrooms uit vanaf oktober 2024. Het zustermerk Omoda wordt al in april gelanceerd. De pitch werd in samenwerking met mediabureau MBuy gewonnen. Momenteel ligt de focus nog op free publicity, maar MBuy neemt komend jaar de verantwoordelijkheid voor media-inkoop op zich.

Meer introducties

De elektrische automarkt zit nog steeds in de lift. Daarom ziet Chery veel potentie voor de elektrische modellen van haar merken in de Benelux. De keuze van de autofabrikant voor 2twintig PR is gezien de kennis en ervaring logisch, vindt oprichter van 2twintig PR Arianne Beekman: “We hebben in het verleden al PR voor diverse merken in de autobranche gedaan. Voor Opel en Goodyear hebben we bijvoorbeeld meerdere lifestyle-campagnes met social influencers ontwikkeld en uitgevoerd. Bovendien werken we voor veel verschillende opdrachtgevers op diverse maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid en de energietransitie. Deze expertise zetten we uiteraard ook in om deze Chinese elektrische automerken succesvol te lanceren.”


Media

Marketing

Economisch