Abovo Maxlead lanceert AI Marketing Taskforce

15-09-2023 (09:30) - Bureaus

In het vakgebied marketing wordt al volop geëxperimenteerd met generatieve tools als ChatGPT-4, Dall-e en Midjourney. Maar van een structurele adoptie van AI-tools en aantoonbare effectiviteitswinst en waardecreatie is vaak nog geen sprake. Om marketingteams daarbij te ondersteunen lanceert marktleider Abovo Maxlead nu een nieuwe dienstverlening: de AI Marketing Taskforce.

AI-tools krijgen zonder twijfel veel aandacht, zeker ook in de marketing. Maar wat is er nu wel en niet al toepasbaar? Wat zijn de kosten en de baten van AI-implementaties? Hoe verhoog je de effectiviteit van marketingteams structureel met AI? En vooral ook: hoe organiseer je een snel opkomende trend als AI in de interne (marketing)organisatie?

Om bedrijven te helpen met het vinden van een antwoord op deze vragen heeft bureau Abovo Maxlead een nieuwe aanpak ontwikkeld: de AI Marketing Taskforce. Deze helpt marketingteams bij het beoordelen van de kansen die AI-tools bieden. En vervolgens deze kansen vervolgens ook te verzilveren door het organiseren van relevante structurele AI-implementaties. Het gaat daarbij om diverse aspecten van het vakgebied: SEO & Content, Paid media, Data & Analytics, Creative (image-, tekst-, audio- en video-creatie) en Development & Coding.

Vast proces

De AI Marketing Taskforce doorloopt een vast proces. Er wordt gestart met een ‘Scanfase’. Hierin wordt onderzocht waar AI nu al wordt toegepast binnen het marketingteam (inhouse en/of bij externe partners). Ook wordt de digitale maturiteit van de teams in kaart gebracht, alsmede eventuele barrières voor innovatie. Tot slot wordt aandacht besteed aan de talen die de klanten spreken en de kansen om te groeien met meertalige communicatie. Specifieke aandacht gaat daarbij uit naar de productie van creaties, webdevelopment en copywriting.

Als tweede volgt ‘Trainingenfase’. Daarin worden de teams geconfronteerd met onderwepen zoals prompt engineering, AI content development, Coding met AI en creative productie met AI. De Abovo-Maxlead AI Taskforce toont best-in-class cases, en helpt de marketingteams met de ontwikkeling van eigen cases.

In de derde ‘Begeleidingsfase’ moet de organisatie zo aangepast worden dat na de opstart de inhouse AI Taskforce zélf kan doorbouwen. Deze groep zal verder de trekker worden van interne AI projecten. De AI ontwikkelingen staan niet stil en het team zal in moeten kunnen spelen op onverwachte ontwikkelingen en kansen.

Productiviteit direct verbeteren

Arjan ter Huurne, Chief Growth Officer Abovo Maxlead: “We merken dat AI een dagelijks onderwerp van discussie is, zowel bij onze partners, onze klanten als onze eigen teams. Dat vraagt om gebruiksscenario’s die de productiviteit direct verbeteren, via best practice ontwikkeling en adoptie van AI-tools. Om goed beslagen ten ijs te komen, zijn we vanzelfsprekend eerst zélf begonnen met een multi-disciplinaire AI Taskforce. Bij ons was de uitkomst onder andere een eigen technische infrastructuur. Hierin zitten oplossingen zoals een Stable Diffusion Server en een Doelgroepen Chatbot. Deze tools hebben we inmiddels ook al in de praktijk kunnen inzetten bij meerdere klantcases”.

Willem-Albert Bol, CEO Abovo Maxlead: “Het is als bureau te makkelijk roepen vanaf de zijlijn. Wij zien het juist ook als onze taak om onze klanten te helpen de AI-uitdagingen zelf op te pakken. Hoe kunnen wij eraan bijdragen dat klanten in hun werk en aanpak AI kunnen verweven? Alles draait hierbij om relevantie. Van een grote trend naar concrete toepassingen. Klanten vragen ons te zorgen dat er toepasbare oplossingen op tafel komen. Door gebruik te maken van de beste specialisten intern en extern zorg je samen dat het abstracte van AI wordt ontcijferd. Onze oproep: ga vooral de vele tools toetsen, gebruiken en analyseren op effect. En doe dat vooral op een gestructureerde wijze. Wij helpen daar graag aan mee met onze AI Marketing Taskforce methodiek”.
 


Media

Marketing

Economisch