Arent Jan Hesselink benoemd tot President en CEO van Edelman EMEA

Arent Jan Hesselink benoemd tot President en CEO van Edelman EMEA

24-05-2023 (09:15) - Bureaus

Edelman heeft Arent Jan (AJ) Hesselink benoemd tot President en CEO van EMEA. Hesselink, momenteel Chief Operating Officer voor EMEA, zal de 17 kantoren van het bedrijf in Europa, het Midden-Oosten en Afrika overzien en toetreden tot het wereldwijde Executive Leadership Team van het bureau.

Hesselink startte bijna acht jaar geleden bij Edelman en heeft als COO van EMEA een belangrijke rol gespeeld bij de aansturing van de regionale transformatie, waaronder het neerzetten van een nieuwe aanpak en werkwijze die geleid heeft tot significante groei in EMEA. Hij heeft met succes de uitbreiding van de regionale klantenportefeuille geleid, met name ter ondersteuning van de groei in het Midden-Oosten, en heeft veel ervaring in het leiden van corporate communicatie voor grote multinationals. Eerder gaf hij sturing aan Edelman Amsterdam, dat onder zijn leiding in omvang verdubbelde en nog steeds groeit, zowel in talent als in aanbod van impactvolle marketing en communicatiestrategieën

Voordat Hesselink zich bij Edelman aansloot, heeft hij meer dan negen jaar bij Philips gewerkt, waar hij leidinggevende functies bekleedde binnen de wereldwijde geïntegreerde marketingafdeling van Philips. Daarnaast was hij CMO voor de regio Azië-Pacific, gevestigd in Singapore. Hij begon zijn carrière als bedrijfsjournalist voor Dow Jones en The Wall Street Journal en gaf leiding aan de Benelux-activiteiten van de organisatie.

"Ik ben dankbaar voor de kans om Edelman EMEA het volgende hoofdstuk in te leiden. Als COO van de regio was het de afgelopen vier jaar een voorrecht om samen met Ed en ons uitstekende managementteam onze strategie en ons klantgerichte bedrijfsmodel in heel EMEA verder te ontwikkelen", Zegt Hesselink. "Er liggen talloze kansen voor Edelman in de regio. Het talentniveau, onze cultuur van samenwerking en onze strategie van internationale integratie maken mij optimistisch over wat we samen voor onze klanten kunnen bereiken."

"Als COO van de regio in de afgelopen vier jaar was het een voorrecht om samen met Ed en ons uitstekende managementteam onze strategie en ons klantgerichte bedrijfsmodel in heel EMEA verder te ontwikkelen", aldus Hesselink. "Er liggen zoveel kansen voor Edelman in de regio. Het kaliber van het talent, onze cultuur van samenwerking en onze strategie van internationale integratie stemmen mij optimistisch over wat we samen voor onze klanten kunnen bereiken."

AJ Hesselink zal rapporteren aan Ed Williams. Williams, voorheen CEO van EMEA, die is benoemd tot President International. 


Media

Marketing

Economisch