Banijay Benelux breidt met jonnydepony uit in België

Banijay Benelux breidt met jonnydepony uit in België

19-01-2023 (10:24) - Bureaus

Banijay Benelux gaat scripted activiteiten in België verder uitbreiden via een meerderheidsbelang in het productiebedrijf jonnydepony. Door in te zetten op creativiteit en ontwikkeling van originele scripted content - voor lokale en internationale markten - wil het bedrijf het scripted domein in de Benelux versterken en de huidige scripted portefeuille verbreden.  

Naast Banijay Belgium, het productiebedrijf dat onder andere de soapserie Familie produceert, is jonnydepony het tweede Belgische productiebedrijf dat zelfstandig opereert onder de vlag van Banijay Benelux. Jonnydepony zal zijn eigen identiteit en DNA behouden.

Jonnydepony

Onafhankelijk productiebedrijf Jonnydepony werd opgericht in 2015 door Philippe De Schepper. Het bedrijf specialiseert zich in de ontwikkeling en productie van eigen dramaseries, zoals Black-out (verkocht in acht landen), Transport (geselecteerd voor de internationale competitie van Series Mania) en Arcadia (binnenkort te zien bij VRT, KRO-NCRV en WDR/SWR). Het bedrijf - geleid door Helen Perquy (sinds 2018 mede-eigenaar) en Philippe De Schepper - staat bekend om zijn efficiënte en professionele manier van produceren en internationale (co)producties.

Helen en Philippe

Peter Lubbers, CEO Banijay Benelux: “In lijn met onze strategie zijn wij ook dit jaar vastbesloten onze positie en reputatie op het gebied van scripted verder te versterken. Jonnydepony heeft onder leiding van Helen en Philippe een goede reputatie opgebouwd in België, maar ook in Nederland en Duitsland. Het is een uniek, creatief duo die als een magneet werkt voor grote talenten voor en achter de schermen. We verwelkomen het team van jonnydepony dan ook met veel enthousiasme en kijken ernaar uit om samen het scripted aanbod uit te breiden.”

Helen Perquy & Philippe De Schepper, beiden CEO en producent jonnydepony: “Wij zijn er trots op dat we samen met ons team een nieuwe fase ingaan en onderdeel worden van zo'n internationale speler. In het snel evoluerende media-ecosysteem is het fijn dat een partner als Banijay - die IP-rechten hoog in het vaandel heeft staan, sterk is in wereldwijde distributie en een groot internationaal netwerk heeft - zijn krachten bundelt met ons bedrijf. We kijken ernaar uit om samen met Banijay ons bedrijf verder te laten groeien in zowel de lokale als internationale markt.”


Media

Marketing

Economisch