Blyde Benelux start stichting voor meer maatschappelijke impact

29-09-2022 (10:21) - Bureaus

Het in Amsterdam en Antwerpen gevestigde pr-bureau Blyde Benelux lanceert een stichting gericht op het vergroten van maatschappelijke impact.De onafhankelijke stichting bBlyde, opgericht door Lorette der Kinderen en Nynke Geus, committeert zich volledig aan SDG 10: ongelijkheid verminderen.

Het eerste project is reeds van start gegaan in Rwanda, in samenwerking met de lokale bevolking. Daar opent begin 2023 een empowerment hub. Een programma gericht op het creëren van toegang tot educatie, gelijkwaardigheid en empowerment van de lokale bevolking. De stichting is ontstaan vanuit de behoefte om, in de geest van het missiegedreven pr-bureau, projecten versneld van de grond te krijgen door een slimme krachtenbundeling met het netwerk.

Maatschappelijke impact boven winst

Blyde Benelux pioniert op het gebied van impact ondernemen, hanteert bewust een rendementsplafond en plaatst het maken van maatschappelijke impact boven het maken van winst. Het was het eerste B Corp gecertificeerde pr-bureau in de Benelux dat hun business structureel inzet als een force for good. Binnen de nieuwe stichting creëert het team ruimte voor extra impact projecten die te risicovol zijn of financieel niet haalbaar zonder donatie of subsidie. Lorette der Kinderen, mede-oprichter Blyde Benelux en bBlyde, werkt al zeven jaar voor duurzame en maatschappelijke start- en scale-ups en NGO’s: “We maken, samen met onze klanten, veel impact maar merken ook de negatieve maatschappelijke gevolgen van de alsmaar groeiende ongelijkheid. Jaarlijks doneren we vanuit Blyde Benelux in cash en kind aan impactprojecten om op sociaal en maatschappelijk vlak direct bij te dragen. Met onze onafhankelijke stichting bBlyde kunnen we onze maatschappelijk impact in Nederland én daarbuiten nog sneller vergroten. Gelijkheid in een samenleving zorgt voor meer cohesie, wat essentieel is om de complexe problemen van deze tijd samen te lijf te gaan.”

Educatie, gelijkwaardigheid en empowerment

Het eerste impactproject is inmiddels gestart. Samen met One World Citizen en Net4kids ondersteunt bBlyde Dieudonné Gakire, een 30-jarige Rwandese schrijver, Executive Director van Global Radiant Youth en Vice-President van IBUKA Netherlands. Hij behoort tot de groep die een van de grootste genocides van de 20e eeuw overleefde in Rwanda. In samenwerking met Gakire wordt gewerkt aan de bouw van een empowerment hub in zijn geboortedorp Dusego om kansengelijkheid te bevorderen.

Om het project van de grond te krijgen wordt met behulp van een startbudget en de community gewerkt aan onder andere het bouwen van een ontmoetingsplaats, de aanschaf van boeken en computers. Blyde Benelux besluit jaarlijks €20.000 te reserveren voor stichting bBlyde, onafhankelijk van het rendement. Daarnaast doneert zij €6.000 aan de stichting die mede via de klanten van Blyde Benelux binnen kwam in 2021 via de 1% Pledge beweging waar zij bij zijn aangesloten (een netwerk van organisaties die ‘teruggeven aan de gemeenschap’ hebben geïntegreerd in hun bedrijfscultuur).
 


Media

Marketing

Economisch