Creatief bureau Higuita start samenwerking met bureaucollectief MakerStreet

Creatief bureau Higuita start samenwerking met bureaucollectief MakerStreet

27-02-2023 (10:31) - Bureaus

Bureaucollectief MakerStreet neemt een belang in creatief bureau Higuita, zodat het bedrijf de komende jaren verder kan groeien. Met de samenwerking wordt digitale creatie en campagne-ontwikkeling toegevoegd aan de straat van specialismen van MakerStreet.

MakerStreet was al bekend met Higuita, omdat mede-oprichters Tom Hoogenboom (head of operations) en Martijn Hermans (technical director) als developers jarenlang werkten bij één van hun agencies Jorn de Geus, business director Higuita: “Met de merkenkennis, creatieve en digitale development skills van onze 12 vakidioten zijn wij aanvullend op MakerStreet’s 18 andere bureaus. En andersom stelt de samenwerking met het collectief ons in staat om synergie uit het rijke klantportfolio van MakerStreet te halen en, waar relevant, samen te werken met de andere bureaus.” Het bureau werd in 2020 opgericht door Tom Hoogenboom, Martijn Hermans en creative director Niek Eijsbouts.

Jasper Olieroock, Managing Partner MakerStreet: ”Binnen MakerStreet zijn we altijd op zoek naar bureaus die complementair zijn binnen onze 5 specialismes: Innovatie, Design, Technologie, Marketing en Interim. Het bijzondere van het creatieve bureau Higuita is dat ze naast doordachte merkstrategie, creatie en design ook alles zelf kunnen bouwen, omdat het in het DNA van het bedrijf zit.”

Vindbaarheid vergroot met backronym

Het bureau is vernoemd naar de excentrieke Colombiaanse keeper René Higuita – vanwege zijn onorthodoxe speelwijze. Zo’n exotische naam zorgde regelmatig voor de verkeerde schrijfwijze: Hiegwieta, Hieguita, Hiquita. Met de lancering van Higuita’s vernieuwde website besloot het bureau haar naamsbekendheid en vindbaarheid te vergroten met de bewezen techniek van het backronym.

Het Amsterdamse bureau schaart zich hiermee in het rijtje van andere beroemde backronyms als AMBER Alert (America’s Missing Broadcast Emergency Response), ZIP Code (Zone Improvement Plan), MADD (Mothers Against Drunk Driving) en DINGFLOFBIPS (de eerste landen waar je met de Euro kon betalen).

HOW DO YOU SPELL HIGUITA? from Higuita on Vimeo.


Media

Marketing

Economisch