Creative Agency Food Cabinet lanceert label Good Food PR

Creative Agency Food Cabinet lanceert label Good Food PR

07-03-2024 (12:01) - Bureaus

Food Cabinet breidt haar bureau uit met een apart label dat zich volledig richt op PR. Hiermee opent het creative agency for good food haar deuren voor bestaande en nieuwe klanten voor doorlopende PR op het gebied van B2B en B2C. Daarmee wil het inspelen op de groeiende vraag van (food)merken en organisaties naar PR.

Met dit label biedt Food Cabinet PR niet alleen als onderdeel van een bredere campagne, maar ook als aparte dienst. Zo is het mogelijk om klanten jaarrond te bedienen, en dus ook ad-hoc, proactief en inspelend op de actualiteit.

Laura Emous, PR Specialist Food Cabinet: “PR is vaak een belangrijk onderdeel van onze campagnes geweest. We hebben in de afgelopen elf jaar een sterk netwerk van (food) journalisten en influencers opgebouwd, en we merken steeds meer dat onze klanten doorlopend met ons willen samenwerken aan een PR-strategie. Uit ervaring blijkt hoe waardevol het is om doorlopend met klanten te schakelen en op die manier jaarlijks meerdere keren op een relevante manier in het nieuws te kunnen komen. De kracht van PR zit sterk in blijvende zichtbaarheid. Daar gaan we als bureau meer merken en organisaties in ondersteunen.”

Specialistisch food agency

Samuel Levie, founder en mede-eigenaar Food Cabinet: “De afgelopen jaren heb ik als ondernemer (Brandt & Levie, Support Your Locals & Butcha) gezien hoe belangrijk PR is voor je merk en om je missie uit te dragen. Omdat we als specialistisch food agency goed weten wat er op B2B en B2C vlak speelt, kunnen we de juiste originele PR-invalshoek vinden om op te vallen. Als sparringspartner helpen we om een bepaald thema als thought leader te claimen. We spreken dezelfde taal als foodbedrijven- en ondernemers, en maken de vertaling naar wat voor de doelgroep en bijpassende media het meest relevant is. Ik heb ontzettend veel zin om de komende tijd met onze klanten een nog grotere impact te gaan maken.”

Van Piepershow tot Vrijheidssoep

Zeker als het om thema’s als duurzaamheid en gezondheid gaat is het voor organisaties van belang om scherp en transparant te communiceren. Food Cabinet start haar PR-label met een track record voor zowel commerciële merken en start-ups als NGO’s, overheden en stichtingen. Bredere campagnes waarin PR een rol speelde waren onder meer de opening van het kleinste aardappelrestaurant ‘Piepershow’ op de Amsterdamse Wallen voor de Nederlandse Aardappel Organisatie, en de Vrijheidssoep voor het Nationaal- en het Amsterdams 5 en 5 mei comité inclusief jaarlijkse ludieke Vrijheidsmaaltijd. Als aparte dienst deed het bureau onder meer al PR rondom de lanceringen van de revolutionaire duurzame kweekzalm van Fish Tales en Coffee Free Coffee van de start-up Northern Wonder. Ook ondersteunde het Faja Lobi met een funding campagne en verzorgt het al een aantal jaar de persaanpak rondom de Bewuste Visweek van keurmerken MSC en ASC.

Foto: Laura Emous en Samuel Levie
 


Media

Marketing

Economisch