David Schotting van Blauw Gras naar Somention, Fouad El Hamdaoui Creative Director

01-06-2023 (07:00) - Bureaus

David Schotting (Blauw Gras) en Fouad El Hamdaoui (We Are Blossom) treden in dienst als Head of Studio en Creative Director bij Somention. Zij gaan samen met huidig ECD Vivian Kowalski de creatieve teams leiden.

Kowalski versterkt hiermee haar focus op de creatieve koers en groei van het social media bureau. Het bureau werkt voor (internationale) klanten als ASAHI Group (Grolsch, Peroni, Viper), Fleurop, Domino’s Pizza, Mediamarkt Benelux, Driscoll’s EU en Lamb Weston EMEA.

Schotting is gestart als Head of Studio bij Somention, waar hij verantwoordelijk is voor het team van specialisten, in onder andere motion design, 4D & AI. Eerder werkte hij als Creative Director Studio bij Blauw Gras. “Ik wil ervoor zorgen dat men plezier beleeft in het proces, terwijl we tegelijkertijd vasthouden aan het snelle en flexibele karakter van Somention. Mijn ultieme ambitie? Een werkomgeving van niveau bewaken waarin iedereen open staat om van elkaar te leren, ongeacht achtergrond en ervaring.”

Vanaf 1 juni start El Hamdaoui, na 13 jaar actief te zijn in het vak bij o.a. We Are Blossom, A Friend of Mine - onderdeel Dept, als Creative Director. Zijn focus zal liggen op de verdere ontwikkeling van het creatieve team. “Mijn freelance carrière na acht maanden beëindigen om terug in dienst te gaan, stond niet in de planning. Somention bestaat uit een ontzettende creatieve en ambitieuze groep mensen. Om daar onderdeel van te mogen zijn en mee te kunnen bouwen aan een nieuw hoofdstuk, daar heb ik geen nee op kunnen zeggen.”

strategische keuze

Charlotte Koeleman, Managing Partner, Somention: “De keuze om creatief op te schalen is strategisch. Om de kwaliteit te bewaken en tegelijkertijd onze groeiambities te behalen, zowel in Nederland als internationaal moeten we blijven groeien. Op dit moment zijn we met een team van 65 mensen, 12 nationaliteiten en willen we voorop blijven lopen binnen het Europese social media speelveld. Een expert blijven, geen generalist worden, dat betekent investeren en blijven leren.”
 

Van links naar rechts: David Schotting, Fouad El Hamdaoui, Vivian Kowalski


Media

Marketing

Economisch