Dutch Digital Day presenteert volledige line-up

08-06-2023 (10:15) - Bureaus

Over zo’n 2 weken zal digitaal lievend Nederland bijéénkomen voor de meest inspirerende keynotes, het leggen van connectie met een nieuwe aanwas aan talent én het delen van kennis met elkaar. Dutch Digital Day is just around the corner en dit is de volledige line-up.

LJ Rich (moderator)
Wereldberoemde muzikant en BBC presentatrice LJ Rich presenteert het internationale technologieprogramma BBC Click en is gastvrouw van de ITU AI for Good Summit van de VN. LJ Rich is Dutch Digital Day’s 2023 moderator! Ze was al eerder op het DDD podium te zien in 2019 en liet ook toen een onvergetelijke indruk achter.

Borre Akkersdijk
Ook de Nederlandse textielontwerper, mede-oprichter en creatief directeur van textiel innovatiestudio BYBORRE heeft dit jaar een plek op het podium. Akkersdijk deed een fashion design opleiding aan het Fashion Institute of Technology in NYC en studeerde in 2009 af aan de Design Academy Eindhoven terwijl hij ook werkte bij het in Parijs gevestigde ontwerp- en trendadviesbureau Studio Edelkoort. In 2010 begon hij met wat de oprichting van BYBORRE zou worden. In eerste instantie adviseerde hij merken als Nike en Louis Vuitton voordat hij besloot zich alleen nog maar te richten op de ontwikkeling van zijn inmiddels kenmerkende 3D gebreide stoffen.

Carlijn Kingma
Ze noemen haar ook wel de cartograaf van de samenleving: Carlijn Kingma. In samenwerking met onderzoekers en journalisten brengt ze de onzichtbare machtsstructuren en institutionele indelingen die onze samenleving sturen in kaart. In 2017 werd haar werk bekroond met de New Babylon Award en tentoongesteld in het Kunstmuseum Den Haag. In 2018 won Kingma de Architectuur Tekenprijs, in de categorie handtekenen. Als gevolg daarvan mocht ze haar werk tentoonstellen in het Sir John Soane's Museum in Londen. Tijdens DDD zal ze vertellen over haar meest recente cartografie: ‘The Waterworks of Money’, gemaakt in samenwerking met Thomas Bollen, en Follow the Money.

Thomas Bollen
Thomas is een Nederlandse onderzoeksjournalist, gespecialiseerd in de werking van ons monetaire en financiële systeem. Na zijn MSc in financiële economie werkte hij enkele jaren als business consultant voordat hij toetrad tot onderzoeksplatform Follow the Money. Hij schrijft over bankieren, financiële fraude en de werking van ons monetaire systeem. In 2020 startte Bollen een samenwerking met kunstenaar Carlijn Kingma en wetenschapper Martijn van der Linden om de werking van ons monetaire systeem in kaart te brengen in een gigantisch kunstwerk getiteld 'The Waterworks of Money'.

Chagall
Deze vrouw legt een ‘kloppend hart’ in muziek & technologie. Ze zingt, danst, programmeert en experimenteert met alles wat menselijk is. Boeiend, speels en intiem; elk optreden is een spectaculaire audiovisuele ervaring die inspireert en verbindt. Haar deelname aan de Londense startup voor muziektechnologie MiMU gaf de aanzet tot Chagalls fascinatie voor motion controllers in elektronische muziekoptredens en motiveerde haar om meer te leren over computerprogrammering. In 2017 produceerde ze haar eerste live show waarin ze alle digitale elementen in de muziek en de visuele projecties bestuurde met haar MiMU Gloves. 

Jim Stolze
Jim Stolze is een ondernemer met een ongelooflijke staat van dienst als het gaat om spreken in het openbaar over technologie en innovatie. Hij wordt beschouwd als één van de meest impactvolle AI-opleiders, hij geeft een online cursus die tot nu toe door meer dan 300.000 mensen is afgenomen. Tijdens zijn keynotes weet Jim het publiek te inspireren met de mogelijkheden van digitale transformatie, zonder de menselijke factor uit het oog te verliezen. Deze editie brengt Jim de Pub Quiz voor Nerds en Creatieven! 

Noah Tucker
Noah bekijkt onze eeuwenoude relatie met voedsel en drugs vanuit een nieuw ‘volwassen’ perspectief. Hij stelt taboes en wetten over drugs en voeding en welke invloed dit op ons heeft ter discussie. Samen met Anthony Joseph creëerde hij High Cuisine, een innovatief merk en tevens platform dat producten en tv-shows produceert en een revolutie teweegbrengt in de culinaire wereld door psychoactieve kruiden te combineren met high-end recepten. Het duo reist de hele wereld over op zoek naar de beste kruiden en ingrediënten en meest bijzondere gerechten. Tijdens DDD zal Noah alles uit de kast trekken om het publiek mee te nemen op zijn culinaire reis rond de wereld. 

Tega Brain
Tega Brain is een in Australië geboren kunstenares en milieu deskundige wiens werk vele vlakken beslaat, zoals ecologie, data, automatisering en infrastructuur. Ze heeft digitale netwerken gecreëerd die reageren op milieu verschijnselen, systemen om fitnessgegevens te verdoezelen en een online dating service gebaseerd op geuren. Haar werk is op grote schaal tentoongesteld in de meest gerenommeerde musea wereldwijd. Haar eerste boek, Code as Creative Medium, is geschreven samen met Golan Levin en gepubliceerd door MIT Press. Daarnaast is Tega assistant professor ‘integrated digital media’ aan de universiteit van New York. 

The Wong Janice
The Wong Janice is celliste en componiste van cello-meditatiemuziek. Ze haalt haar inspiratie uit spiritualiteit, neurowetenschappen en mystiek. De filosofie van haar muziek als speler en voor de luisteraar is simpelweg: vrij zijn.  Deze muzikante creëert al haar muziek 'in het moment'. Luisteraars hebben aangegeven veel voordelen te ondervinden van haar muziek, zo zou het een kalmerend effect hebben op het zenuwstelsel, hulp bieden bij het in slaap vallen, meer helderheid geven en een positieve verandering van iemands stemming.

Met 40 miljoen Spotify streams is The Wong Janice één van de meest beluisterde cello artiesten wereldwijd. Ze bereikt haar publiek via muziek, muziekvideo's, online cursussen en virtuele en live concerten.

Kaarten voor Dutch Digital Day zijn verkrijgbaar via Eventbrite.


Media

Marketing

Economisch