Fairphone kiest Fitzroy als lead agency

Fairphone kiest Fitzroy als lead agency

10-09-2024 (09:53) - Bureaus

Het Amsterdamse B-corp bedrijf Fairphone maakt sinds tien jaar smartphones die langer meegaan en beter zijn voor het milieu. Ze willen nu een bredere doelgroep aanspreken en zo meer impact maken voor een eerlijke markt. Daarom is na een intensieve pitch Fitzroy aangesteld als lead agency.

De eerste opdracht is het creëren van een nieuwe visual identity, gevolgd door een campagne die in diverse landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, zal worden uitgerold.

Rutger Sneep, CCO Fairphone: “We zijn de laatste jaren gegroeid en hebben nu een niveau bereikt dat kan concurreren met de industrienormen. We zochten daarom een bureau dat ons merk toegankelijk maakt voor een groter publiek. We zijn ervan overtuigd dat Fitzroy de juiste partner is om onze doelen te verwezenlijken.”

 “Fairphone is in tien jaar een belangrijke speler geworden. We zijn trots dat we mogen helpen met het zetten van de volgende stap en zien het als een mooie uitdaging om het merk internationaal sterk neer te zetten”, aldus Marnix Tiggeloven, Partner Fitzroy.
 


Media

Marketing

Economisch