GroupM lanceert EssenceMediacom als ‘breakthrough agency’ in 120 kantoren wereldwijd

GroupM lanceert EssenceMediacom als ‘breakthrough agency’ in 120 kantoren wereldwijd

31-01-2023 (10:00) - Bureaus

Met EssenceMediacom lanceert GroupM zijn nieuwste en grootste bureau. De ambitie: het leveren van breakthrough marketing voor hun klanten. Het opschudden van de oude modellen voor media, creatie, innovatie en analytics. Het bureau dat ingericht is om nieuwe kansen voor merken te identificeren en écht geïntegreerde mediaoplossingen te bieden.

10.000 mensen, 120 kantoren wereldwijd en aangestuurd door Global CEO Nick Lawson, combineert EssenceMediacom de performance, data, analytics en creatieve technologie van Essence met MediaCom’s multichannel planning en strategische mediakennis.

Dit alles zal ondersteund worden door EMOS – EssenceMediacom’s Operating System. Deze modulaire set aan tools en data zal de beste technologie van Essence, MediaCom en GroupM met elkaar verbinden en komt beschikbaar voor EssenceMediacom’s teams en klanten wereldwijd.

Onderdeel van GroupM

Het bureau lanceert met een klantportfolio met onder andere adidas, Bayer, Dell, Google, Mars, NBCUniversal, PlayStation, Procter & Gamble, The Coca-Cola Company en Uber, en samen verantwoordelijk voor meer dan $21 miljard aan media billings wereldwijd (COMvergence, 2021).

Tessa van der Starre, EssenceMediacom Netherlands CEO: “De gedachte achter het ontwerp van dit nieuwe bureau, het bundelen van de krachten van de merken Essence en MediaCom, komt perfect overeen met onze lokale aanpak, waar we de performance teams van Greenhouse in het hart van onze klantenteams geïntegreerd hebben. Deze krachtenbundeling zorgt ervoor dat we onze sterke positie in de markt uitbouwen.”

Christian Juhl, Global CEO, GroupM: “De fusie tussen het measurement en data-gedreven DNA van Essence met de schaal en strategische expertise van MediaCom, creëert een unieke entiteit in de markt. Samen met Mindshare, Wavemaker, en mSix&Partners, zorgt de lancering van EssenceMediacom ervoor dat we oplossingen en denkwijzen in huis hebben om in de behoeften van alle merken en marketeers die zoeken naar groei in een nieuwe economie te kunnen voorzien. Ik ben persoonlijk erg enthousiast om te zien hoe toegewijd EssenceMediacom is in het breken van conventies die verandering gaat brengen in de verwachtingen van wat mogelijk is binnen bedrijven, cultuur en marketing en die ongekende waarde voor onze klanten gaat creëren. 
 


Media

Marketing

Economisch