Internationale productiemaatschappij 10/10 gelanceerd; vakmanschap achter film centraal

Internationale productiemaatschappij 10/10 gelanceerd; vakmanschap achter film centraal

12-03-2024 (07:00) - Bureaus

Media-ondernemer Deniz Alkaç lanceert de creatieve filmproductiemaatschappij 10/10, uitgesproken als ten out of ten. Het in Amsterdam gevestigde productiebedrijf wordt gelanceerd met een zorgvuldig samengesteld roster van regisseurs, gekozen vanwege hun creativiteit, liefde voor filmmaken en bewezen vakmanschap.

12 maart 2024 lanceert het creatieve productiebedrijf 10/10, gevestigd in Amsterdam. Onder leiding van uitvoerend producent Deniz Alkaç biedt 10/10 een thuis aan creatieve filmmakers. Naast productiemaatschappij fungeert het bedrijf als internationaal agentschap voor regisseurs en platform voor gelijkgestemde creatieve professionals in de filmwereld.

Verwonderen met filmvakmanschap

Het doel van 10/10 is de kunst en het vakmanschap van het film maken op een voetstuk te plaatsen. 10/10 wil visueel bijzonder werk maken, maar ook het proces erachter vieren. Het waardeert vakkundigheid, eigenzinnigheid en gelooft dat opzienbarend werk maken draait om het samenbrengen van de beste mensen van binnen en buiten de grenzen van Nederland.

 

“Een film die een 10 scoort laat je iets zien op een manier die nog niet eerder is vertoond. Het zijn de intuïtie en de creatieve keuzes van de maker die zo’n film onderscheidt"

"Vanuit deze visie verbindt 10/10 een gezelschap van regisseurs aan zich en is het een wereldwijd netwerk van talentvolle makers,” aldus Deniz Alkaç.

De nadruk ligt bij 10/10 dan ook op de zorgvuldige curatie van makers voor elk project. Hierbij spelen geografische grenzen geen rol; 10/10 werkt samen met een wereldwijd samengesteld netwerk van makers en creatieven uit onder andere Amsterdam, Londen, Berlijn, Kaapstad en Los Angeles.

Roster van internationaal talent

10/10 vertegenwoordigt regisseurs op de internationale markt, gekozen vanwege hun vaardigheden, unieke stijl en kijk en het vermogen om geweldige ideeën tot leven te brengen door krachtige creatieve keuzes.

Op het roster van 10/10 staan bij de lancering drie regisseurs. Ted Alkemade is gevestigd in Nederland/Ibiza en onder andere bekend van de met een Cannes Lion bekroonde case ‘The Bookcase for Tolerance’. Ivan Boljat is gevestigd in Berlijn en tekende voor de internationale campagne van AirUp. Tom Clover is gevestigd in Londen en werkte voor zijn commercials voor Shares samen met Gossip-girl acteur Ed Westwick.

Ode aan grenzeloze creativiteit

Bij het maken van een geweldige film zou niets in de weg moeten staan. Daarom bestaat het internationale netwerk van 10/10 uit onder andere prijswinnende DOP's, regisseurs, editors, production designers, colorists en creatives die de liefde voor film delen en is het bedrijf een ode aan grenzeloze creativiteit.

Dankzij internationale samenwerkingen is 10/10 dus ook inzetbaar in Los Angeles, Londen, Berlijn, Barcelona en Kaapstad voor baanbrekende en opvallende producties.

 


Media

Marketing

Economisch