Judith van der Rijt start influencer marketing bureau Kuzco

Judith van der Rijt start influencer marketing bureau Kuzco

16-05-2024 (07:00) - Bureaus

Social & Influencer Marketing Strateeg Judith van der Rijt (ex Prime Video/Netflix) start het nieuwe influencer marketing bureau: Kuzco. Het bureau is onderdeel van het Brabantse social agency Monkeys & Bananas, dat onlangs een tweede kantoor opende in Amsterdam.

Kuzco staat voor transparante, hoogwaardige samenwerkingen die een meetbare bijdrage leveren aan de marketingmix van merken. Zo werkt Kuzco alleen samen met gecertificeerde influencers en rekent zij geen bureaumarge. Kuzco gaat aan de slag voor een aantal klanten van Monkeys & Bananas, waaronder Autodrop.

Samen creëren

Wat Kuzco onderscheidt van andere spelers in de branche is de bewuste keuze om geen managementbureau te zijn, maar als onafhankelijke en strategische partner merken en influencers samen te brengen. Op die manier ligt de focus altijd op het selecteren van influencers die écht de beste match zijn met het merk.

Judith van der Rijt, mede-eigenaar Kuzco: “Ik heb de wereld van influencer marketing zien ontwikkelen tot waar het nu staat. Ik weet dat het mooiste werk gemaakt wordt wanneer er een goede, nauwe samenwerking is tussen merken en influencers. Met Kuzco richten we ons op kwalitatieve samenwerkingen met een sterk strategisch fundament en transparante en eerlijke werkwijze voor alle partijen. Kuzco bewaakt zowel de creatieve vrijheid van influencers als de merkwaarden en ROI voor merken. We begrijpen én verbinden deze twee werelden.”

Met beide voeten op de digitale grond

Het is voor merken soms moeilijk inschatten wat influencer marketing bijdraagt aan de bedrijfs- en marketingdoelen en wat het concreet oplevert. Volgens Kuzco kan en moet dit makkelijker en transparanter kunnen. Zo wordt er bij samenwerkingen onder andere een benchmark afgegeven en rekent het bureau geen marges op zaken waar ze niets voor doen.

Kuzco wordt als onafhankelijk bureau gelanceerd onder de vlag van social agency Monkeys & Bananas. Alain de Schutter, mede-eigenaar van Monkeys & Bananas: “Judith kent en begrijpt de wereld van influencer marketing als geen ander. Daarnaast delen onze bureaus de nuchtere, Brabantse blik en aanpak. We zijn dan ook enorm enthousiast over de lancering van Kuzco.”
 


Media

Marketing

Economisch