Leden geven akkoord: MWG en VIA mogen samen verder

31-08-2023 (17:29) - Bureaus

Tijdens een ingelaste algemene ledenvergadering hebben de leden van VIA en MWG unaniem ingestemd met een fusie tussen beide brancheverenigingen. Per 1 september gaan de partijen officieel samen verder onder de naam VIA.

Ook het voorgestelde bestuur is tijdens de ingelaste ledenvergadering in zijn geheel door de leden aangenomen. Het nieuwe bestuur zal bestaan uit een dagelijks en een algemeen bestuur. Beide worden ondersteund door het VIA-bureau. Het dagelijks bestuur zal bestaan uit voorzitter Rik Ledder (TBWA/NEBOKO), vicevoorzitter Maiko Valentijn (GroupM), penningmeester Dorine van Mullem (Talpa) en secretaris Sonja Vroling (KPN).

De overige bestuursleden, Mèlanie Bosveld, Atva van Zanten, Diana van Roest, Renee van den Oetelaar, Eva van Heuven, Tessa van der Starre, Gijs de Bruijn, Joris Lak, Brian Hirman, Yvonne Prins en Charley Peereboom, gaan zich samen met de taskforces richten op de volgende zeven thema’s: Mens, Talent, Celebrate, Visie, Innovatie, Ondernemerschap en Data, Tech & Privacy. Saskia Baneke-Delfgaauw blijft directeur van VIA.

Krachtig besluit

Voorzitter Rik Ledder geeft aan dat de uitkomst van de ledenvergadering geen verrassing was. De gesprekken over een mogelijke fusie zijn een jaar geleden geïnitieerd door de leden zelf. Ledder: “In de basis waren er twee verenigingen die hetzelfde resultaat nastreefden, dezelfde thema’s behandelden en zich ook nog eens op dezelfde doelgroep focusten. Maar als je allebei zo’n indrukwekkende trackrecord hebt opgebouwd, is het loslaten van zo’n reputatie en historie niet zo vanzelfsprekend. Dat het bestuur en de leden van de MWG nu de stap zetten om samen verder te groeien onder de naam van VIA, vind ik dan ook een krachtig besluit.”

Een logische stap

Maiko Valentijn, MWG-voorzitter en vicevoorzitter van de nieuwe VIA vult aan: “Door ons nu officieel bij VIA aan te sluiten, zorgen we ervoor dat media een nog sterkere, zichtbaardere positie krijgen in de keten. De samensmelting zorgt voor veel leuke en interessante ontwikkelingen. Bestaande initiatieven, werkgroepen en evenementen, waaronder de AMMA Awards en YIM, zullen niet verdwijnen, maar worden uitgebreid met nieuwe, innovatieve projecten en evenementen. Stuk voor stuk zullen ze eraan bijdragen dat de mediakennis binnen VIA en de sector wordt verbreed en verdiept.” 


Media

Marketing

Economisch