NewsLab breidt managementteam uit

NewsLab breidt managementteam uit

19-01-2023 (13:03) - Bureaus

Stefan Wilten (35 jaar) doorgegroeid naar het managementteam van PR-bureau NewsLab. De dagelijkse leiding van het bureau is daarmee in handen van drie personen. Stefan werkt sinds 5,5 jaar bij NewsLab en is in die tijd opgeklommen tot senior adviseur en aanvoerder van het corporate team.

NewsLab werkt voor zowel Brand PR als Corporate PR klanten in diverse sectoren, zoals FMCG, retail, leisure en finance. Het dagelijkse management van NewsLab was tot voor kort in handen van director Isabelle Los en managing director Talitha Dirkzwager. Zij besloten Stefan te vragen om hen te versterken.

Talentontwikkeling

Dirkzwager: “Stefan heeft zich sinds zijn start bij NewsLab razendsnel ontwikkeld tot senior adviseur en leider van ons corporate team. Hij voelt heel goed aan wat er binnen zijn team speelt en heeft veel affiniteit met talentontwikkeling van collega’s.

Aangezien Isabelle en ik beiden vooral actief zijn voor klanten van het consumenten PR-team, vonden we het prettig om ook ons corporate team steviger vertegenwoordigd te hebben binnen het management. Alles bij elkaar goede redenen om Stefan te vragen het MT te versterken, een rol die hij meer dan verdiend heeft. We kijken er naar uit om in 2023 samen het bureau verder te ontwikkelen.”

Taakverdeling

Binnen het management gaat Stefan zich met name richten op de verdere ontwikkeling van het corporate team en het uitrollen van de diverse corporate producten, zoals thought leadership en PRessure Cooker sessies. Ook talentontwikkeling behoort tot zijn taken. Isabelle richt zich als director op de verdere ontwikkeling van de consumentenklanten van het bureau en is als medewerker van het eerste uur verantwoordelijk voor de onboarding en het bewaken en delen van de NewsLab cultuur.

Talitha richt zich op de externe profilering van het bureau, is eindverantwoordelijk voor new business en speelt een rol bij de bredere ontwikkeling van de dienstverlening van het bureau. Daarnaast blijven alledrie de MT-leden als senior adviseurs een grote rol spelen op diverse accounts van het bureau.

Enorme eer

Stefan Wilten: “Het is voor mij een enorme eer dat ik ben gevraagd om toe te treden tot het management van een bureau als NewsLab. Daaruit spreekt veel vertrouwen. Ik kijk er dan ook zeer naar uit om het bureau samen met Talitha, Isabelle en ons supergetalenteerde team naar een nóg hoger niveau te tillen. Daarbij richt ik mij specifiek op de ontwikkeling van ons corporate team en portfolio.”

Zonder blabla

NewsLab werd in 2006 opgericht door Hans Ekhart en Marc de Mönnink. Zij runden daarvoor elf jaar samen TBWA\PR Company. Met NewsLab richtten zij zich in eerste instantie op de toenemende vraag naar marketing-PR vanuit de filosofie: PR zonder blabla. Snel daarna werd corporate PR toegevoegd aan de activiteiten van het bureau.

Inmiddels zijn beide onderdelen even sterk vertegenwoordigd binnen NewsLab met klanten als ABN AMRO, Canon, Center Parcs, de Hypotheker, Klarna, Nestlé en Tikkie. Ook paid PR maakt inmiddels vast onderdeel uit van de NewsLab-werkzaamheden. Oprichters Marc en Hans zijn nog altijd betrokken bij het bureau en richten zich op creatie en communicatietrainingen.


Media

Marketing

Economisch