Nieuw juryjaar SAN New Kids on the Block van start; Hoofdjury bekend!

11-01-2023 (21:12) - Bureaus

Het nieuwe jaar SAN New Kids on the Block is van start. De Hoofdjury SAN New Kids on the Block 2022 is gevormd. Onder leiding van de onafhankelijke juryvoorzitter Guda van Noort, Professor bij de UVA, zal de Hoofdjury ook dit jaar weer aan de slag gaan.

Hoofdjuryleden

• SAN bestuur: Marieke Jansen Rentmeester, FrieslandCampina en Mariëlle Rooswinkel, Maandag®
• Vakmedia: Nicolette Hulsebos, Fonk magazine en Sjaak Hoogkamer, MarketingTribune
• Externe deskundigen: Fred Moolhuijsen, B&BA en Nathalie Peters, Morgenfrisk
• Bureaus: Tim van der Wiel, GoSpooky (Bureau van het Jaar) en Jeroen van Eck, Joe Public Take Away advertising
• Winnaar 2021: Alewijn Dekker, New Era Consultancy.

Criteria

Om voor de Considerationlist aan aanmerking te komen, moeten bureaus aan de volgende criteria voldoen:

> Maxiaal 3 jaar oud (KvK-inschrijving)
> Here to Stay
> Innovatief/vernieuwend
> Werk dat ertoe doet
> Klanten die ertoe doen.

Het is niet noodzakelijk dat er is/wordt ingezonden voor het SAN Jaarboek om als kandidaat in aanmerking te komen voor een positie op de Considerationlist.

Van Considerationlist naar Longlist, naar Shortlist

De Considerationlist wordt eind januari samengesteld door Fonk magazine, B&BA en SAN. In februari zullen de lezers op fonkmagazine.nl in maximaal drie rondes hun stem uitbrengen. Uit deze stemrondes blijkt welke bureaus het best in staat zijn om op een positieve manier hun achterban te mobiliseren. De bureaus die in hun ronde met het meeste aantal stemmen aan de haal gaan, veroveren een positie op de Longlist 2022.

De Hoofdjury buigt zich in maart over deze Longlist van (maximaal) 15 bureaus, aan de hand van de dan door hen aangeleverde White Papers met informatie èn het dossier dat Fonk magazine aan de 15 bureaus van de Longlist zal wijden. Op basis van deze informatie wordt een Shortlist van 6 bureaus samengesteld.

Van Shortlist naar Finalist

De 6 bureaus van de Shortlist presenteren zich op dinsdag 25 april 2023 voor de Hoofd- en de Vakjury bij Brand & Business Architects | B&BA te Vreeland. Gedurende deze middag wordt bekend gemaakt welke drie bureaus doorgaan als Finalist en de uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking SAN Accenten 2022 op donderdag 25 mei 2023.

 


Media

Marketing

Economisch