Nieuwe fase voor Babbage Company en Loo van Eck

05-09-2023 (09:39) - Bureaus

Babbage Company en Loo van Eck slaan de handen ineen en gaan als groep een nieuwe fase in. Ze zijn beide bekende spelers in hun domein en vullen elkaar aan qua expertise, doelgroepen en opdrachtgevers. Samen gaan ze bouwen aan het grootste communicatiebedrijf van Nederland. De afgelopen jaren zijn beide organisaties sterk gegroeid.

Voor de verdere groei is investeringsmaatschappij Synergia Capital Partners als meerderheidsaandeelhouder aan boord gehaald. De totale omzet van de nieuwe groep bedraagt naar verwachting dit jaar circa 50 miljoen euro. Babbage Company en Loo van Eck behoren per 1 september 2023 tot dezelfde groep, maar blijven zelfstandig en naast elkaar opereren onder de eigen (merk)naam. De komende periode onderzoeken beide bedrijven de mogelijkheden tot synergie en nieuwe gezamenlijke initiatieven.

Loslaten

Lieke Severijns, Managing Director/oprichtster van Babbage Company: “Na 25 jaar ondernemerschap en een 40-jarige carrière in de sector, is dit een mooi moment voor mij om Babbage Company los te laten. Er staat een prachtig bedrijf, waar ik enorm trots op ben. Met een fantastisch divers en inclusief team, waar ik heel veel vertrouwen in heb. Onze kernwaarden persoonlijk, betrokken en deskundig staan hoog in het vaandel en ik ben ervan overtuigd dat die ook in de toekomst leidend blijven. “

Op 1 oktober aanstaande zal Carina Snaas aantreden als Algemeen Directeur, vergezeld door de partners Monique van Vliet en Iwein Trel, de nieuw toetredende partners Yke Hoekstra en Karel Beekman, en aangevuld met MT-leden Merlijn Wessels en Michiel de Zwart.

Volgdende stap

Hans Van Eck, Oprichter Loo van Eck: “Loo van Eck is klaar voor de volgende stap. Door de samenwerking met Babbage Company en Synergia verwacht ik dat de stevige groei van Loo van Eck gaat doorzetten. Ik heb er vertrouwen in dat als de beide bedrijven de kennis en kunde bundelen en de groep kunnen uitbouwen, ze binnen enkele jaren de grootste communicatiespeler in Nederland zijn. Babbage Company en Loo van Eck passen goed bij elkaar, zowel qua cultuur, kernwaarden als ambitieniveau.”


Media

Marketing

Economisch