Oprichters van Home lanceren influencer marketing bureau Combo

Oprichters van Home lanceren influencer marketing bureau Combo

12-03-2024 (15:12) - Bureaus

Nederland is een creatief bureau rijker. En niet zomaar een: Combo biedt de volledige scope van influencer marketing anno 2024 en ontwikkelt strategieën op een cultureel relevante manier.

Gedreven door dezelfde missie en kernwaarden als die van social-first bureau Home (voorheen Hammerfest), maar met een eigen propositie, organisatie en portfolio. Zo wordt er aan Combo gebouwd sinds het afgelopen jaar. Het idee om een influencer marketingbureau te starten ontstond al langer geleden.

“We merkten met onze Home-campagnes dat er behoefte was aan een partij die handelt vanuit maatschappelijke waarden, de volledige focus legt op influencer marketing als specialisme en begrijpt hoe je merken bouwt in deze tijd. De wereld van influencer marketing is volop in ontwikkeling en we geloven in de toekomst ervan. Daarom hebben we besloten Combo op te richten”, aldus Baba Touré, mede-oprichter Combo.

Community-gedreven

Combo neemt het community-denken als startpunt, met het doel om merken te verbinden met cultuur door samen te werken en te co-creëren met community frontrunners. Zo noemt het bureau de influencers van vandaag. Dit zijn mensen die een waardevolle stem hebben binnen community’s en narratieven kunnen veranderen.
Met een volledig geïntegreerde aanpak - van community-onderzoek tot influencerselectie, conceptontwikkeling, contentstrategie, creatie, distributie en impactanalyse - wil Combo bijdragen aan de commerciële doelstellingen van een merk.

Het bureau wordt geleid door Noushin Shirzadi, die hiervoor vijf jaar als business director heeft gewerkt bij communicatiebureau oona. Ze startte haar carrière bij Hearst als marketeer en brand manager voor verschillende mediamerken.

"Toen ik voor het eerst hoorde over Combo, wist ik dat dit mijn volgende stap zou zijn. Vanuit de gedeelde missie om een inclusievere morgen te creëren met het werk dat we met community frontrunners maken, zie ik het als onze uitdaging om met alles wat we doen voorbij het geijkte te gaan. “Community” is het nieuwe buzzwoord in marketing. Dat juich ik toe, zolang er transparant en vanuit ethische waarden wordt gehandeld. It’s a two-way street. Weet tegen wie je het hebt en wat hen beweegt, voordat je iemands aandacht vraagt vanuit een merkperspectief. Ik kijk ernaar uit om hier met Combo het verschil te mogen maken.”

Werk van Combo

Combo werkt sinds de oprichting voor klanten als Zeekr, Slachtofferhulp en Rookvrije Generatie. De focus ligt, net als bij partnerbureau Home, op zowel commerciële als maatschappelijke klanten.

In het voorjaar wordt het bestaan van Combo gevierd. Dit gebeurt tijdens het eerste evenement dat wordt georganiseerd om merken en community frontrunners te verbinden door middel van expert talks en inspiratiesessies.

VLNR: Baba Touré (mede-oprichter), Noushin Shirzadi (managing director), Guy Lokhoff (mede-oprichter)
 


Media

Marketing

Economisch