Positive (Candid) neemt short video agency DUNKD over

Positive (Candid) neemt short video agency DUNKD over

11-02-2024 (20:58) - Bureaus

Positive, het digitale en creatieve content bureau dat onderdeel is van Candid platform, neemt TikTok en videospecialist DUNKD over. Twan van Empelen, eigenaar en oprichter van DUNKD, wordt verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de (short form) video en TV productie dienstverlening van Positive.

De keuze om de diensten van DUNKD aan het Positive portfolio toe te voegen, speelt in op de veranderende behoefte van de markt. De advertising budgetten staan onder druk en merken kiezen steeds vaker voor minder kostbare producties die aansluiten bij een digital first mediastrategie.

Positive Nederland, in 2022 ontstaan na de fusie tussen Daily Dialogues, Havana Harbor en het in de UK overgenomen Positive, is een digital first full service advertising en content bureau. Positive helpt merken bij de transitie van traditionele mediakanalen naar een strategie waarin digital centraal staat. Positive bedenkt en produceert content voor alle mediakanalen die door haar klanten worden ingezet. Zowel ATL als BTL. Klanten zijn onder meer Pearle, Gordon Ramsey, Makro, Yakult, Shell, Unibet en Blokker

DUNKD is in 2022 door Twan van Empelen opggericht en werkt onder meer voor Intertoys, en Vakantiediscounter. Voor Intertoys heeft DUNKD het afgelopen jaar, samen met zijn partners, naast short form video ook verschillende TVC’s mogen produceren en diverse YouTube Formats doorontwikkeld. Het team van DUNKD zal naar het kantoor van Candid in Amsterdam verhuizen.

Twan: “De keuze om me aan te sluiten bij Candid/Positive voelt als een spannende, maar uiterst kansrijke stap. Vanaf het eerste contact blijken beide visies op één lijn te liggen, en ik ben ervan overtuigd dat het bundelen van onze expertise onze kansen op de markt zal vergroten. Hierdoor kunnen we onze huidige partners/klanten een nog betere service bieden, iets wat op de eerste plaats stond bij mijn beslissing.”

Sjef Kerkhofs, MD van Positive: “Twan is in mijn ogen een van de grootste talenten in onze industrie. We gaan actief aan de slag met het bouwen van een team om Twan heen, zodat hij en DUNKD optimaal kunnen groeien, zowel in Nederland als in de UK.”
 


Media

Marketing

Economisch