Positive Nederland voegt Creative Video Agency Session One toe aan portfolio

06-09-2023 (10:58) - Bureaus

Digitaal agency Positive, onderdeel van het Candid platform, voegt de activiteiten van de Nederlandse videospecialist Session One toe aan haar dienstverlening. De samenwerking wordt uitgevoerd vanuit de Nederlandse tak van Positive in Rotterdam.

Timothy Wormhoudt, eigenaar en oprichter van Session One, wordt lead producer & senior creative ondersteunend aan het team van Positive Nederland.

Positive Nederland, in 2022 ontstaan na de fusie tussen Daily Dialogues en Havana Harbor (beide reeds onderdeel van het Candid Platform), positioneert zichzelf als digital first brand builder. Het bureau helpt merken bij de transitie van een marcom strategie die gestoeld is op traditionele mediakanalen, naar een strategie waarin digital centraal staat. In die hoedanigheid helpt Positive Nederland merken bij het opzetten en beheren van hun totale digitale ecosysteem. Van website tot digital advertising. Klanten zijn bijvoorbeeld B2C merken als Pearle, Makro, Yakult, Shell, Unibet en Blokker, maar ook internationale B2B merken zoals ICL Group, NuScale en Rexnord.

Session One is een creatieve video agency die zich specialiseert in alle vormen van creative production. Video, Animatie en illustratie behoren tot het dienstenpakket, alsmede creative concepting. Het bureau bedient momenteel klanten zoals Bakerstreet, Conscious Hotels, Getir en diverse Festivals.

Timothy Wormhoudt: “Wij bewegen ons als videomakers in een snel ontwikkelend digitaal landschap waarbij de focus meer en meer verschuifd naar digitale videoformats. De disciplines van beide bedrijven versterken elkaar en vormen daarmee een antwoord op de technologische ontwikkelingen alsmede de wensen van klanten van beide bedrijven. Samen staan we sterker”.

Sjef Kerkhofs, Managing Director van Positive Nederland en partner bij Candid, vult aan: “Waar technologie zoals AI de operationele kant van ons werk enorm kan versimpelen, zien we steeds meer merken stoeien met het vervaardigen van hun ‘core content’. Met andere woorden, de content die dient als input/voeding voor AI technologie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan fotografie en video. Door de samenwerking met Session One voegen we nog meer power toe aan onze creatieve en productionele slagkracht. Daarmee bouwen we verder aan de door ons gewenste positionering als digital-first merkenbouwer.”
 


Media

Marketing

Economisch