Reclameman en artiestenmanager Mark Brounen brengt posthuum album uit

25-08-2023 (17:52) - Bureaus

Een maand geleden is Mark Brounen, de manager van Joep Beving, overleden aan kanker. Mark en Joep brachten in 2022 samen met S10 een nieuwe versie van "De Leven" uit om geld in te zamelen voor zijn stichting De Leven, die onderzoek naar immunotherapie ondersteunt.

Mark wilde ervoor zorgen dat de stichting ook na zijn dood voldoende inkomsten heeft om dit belangrijke onderzoek te blijven steunen. Daarom vroeg hij nationale én internationale artiesten om nummers te schrijven voor zijn nieuwe album "Six Bardos".

RY X, Tom Trago, Echo Collective en Peter Gregson, Mari Samuelsen, Colin Benders en Hang Youth hebben bijgedragen aan het album door een nieuw nummer, bewerking of cover te schrijven die specifiek past bij een van de zes bardos - de zes overgangsfasen uit het Tibetaans Boeddhisme die men doormaakt tussen de dood en wedergeboorte. Het woord "bardo" betekent "tussentoestand" of "overgangsperiode".

Kaj Bos namens Hang Youth: “Ik ben trots dat we met Hang Youth iets voor Mark konden betekenen in zijn laatste levensfase, door onze versie op te nemen van de Nederpunk-klassieker ‘KANKER!’, oorspronkelijk geschreven en uitgevoerd door Cold War Embryo's. Het is een van onze favoriete Nederpunk-liedjes.”

Peter Gregson: “Als Mark belt en je vraagt iets te doen, zeg je ja en vraag je later wat het is. Dit keer was het moeilijker, omdat ik wist dat het zijn laatste verzoek zou zijn. Niettemin toch een inspirerende uitdaging om een muziekstuk te maken voor het 6 Bardo's album! Ik hoop dat mensen rust vinden in deze muziek; het is een reflecterende bewerking van "Death and the Maiden" van Schubert, die aanspoort om gewoon even te ‘zijn’.”

Echo Collective: “Binnen de klassieke muziek wordt Schuberts “Death and the Maiden” beschouwd als een meesterwerk. Het is een emotioneel werk dat tot de ziel spreekt. Toen Mark ons vroeg om te werken aan het tweede deel van het kwartet voor zijn Six Bardos-album, begrepen we waarom deze compositie hem zo aansprak. Het was inspirerend om voor het eerst met Peter samen te werken, en een eer om dit stuk te maken, opgedragen aan onze dierbare vriend Mark”

Bonus-bardo

Als bonus-bardo is een gesprek toegevoegd tussen Jo Confino (voormalig Guardian- en Huffington Post-journalist) en Mark over het leven. Mark Brounen: ”Ik hoop met dit album en het interview mensen te laten inzien dat de dood niet eng maar onlosmakelijk met het leven verbonden is. Aanvaard de dood en je weet hoe je het beste kunt leven.”
De volledige opbrengst van het album gaat naar Stichting De Leven en is vanaf vandaag te beluisteren op alle streaming platforms.

Extra doneren? Dat kan via de GoFundMe actie van Mark


Media

Marketing

Economisch