Ruby Deelen Head of Documentary bij HALAL

Ruby Deelen Head of Documentary bij HALAL

01-03-2023 (09:52) - Bureaus

Voormalig VPRO-hoofdredacteur Ruby Deelen sluit zich aan bij Amsterdams productiehuis HALAL. In haar nieuwe rol als Head of Documentary zal ze de ontwikkeling en productie van documentaire films- en series overzien en hiermee het bestaande documentaire team uitbreiden.

Olivia Sophie van Leeuwen, voormalig Head of Documentary en partner van HALAL, maakt plaats voor Deelen en zal zich gaan richten op internationale documentaire-projecten voor HALAL.

Internationale ambities

"Soms kom je iemand tegen die zo getalenteerd is, dat je weet dat het tijd is om plaats te maken. Ruby is kritisch, analytisch, creatief en een echte smaakmaker. Ze is een natuurlijke leider die bergen kan verzetten. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met Ruby. Na 8 jaar aan het hoofd te hebben gestaan van de documentaire-afdeling van HALAL is het tijd om me toe te leggen op de ontwikkeling van internationale documentaire projecten. Dit besluit past bij de nationale en internationale ambities van HALAL om kwalitatief hoogwaardige films en series te produceren die de grenzen opzoeken, die in lijn zijn met de tijdgeest en die een breed publiek aanspreken én bereiken", aldus Olivia Sophie van Leeuwen

Bevragen van de status quo

Ruby Deelen, Head of Documentary HALAL: “Ik geloof dat er meer dan ooit behoefte is aan verhalen die verbinden, verhalen waar mensen zich begrepen door voelen en waar men hoop uit kan putten. Urgente films en series met een sterke maatschappelijke waarde die hun weg naar het juiste publiek weten te vinden. Ik kan dan ook niet wachten om bij HALAL aan de slag te gaan en om samen met het team projecten te realiseren die de status quo bevragen en die de stemmen van deze generatie laten horen.”

Komende projecten

Aankomende documentaire projecten van HALAL zijn o.a.: Blozende Oortjes - de jeugddocumentaire serie over liefde en seks van Sophie Dros, Where We Belong - de documentaire van Susanne Opstal over Grace Phelps-Roper, de jongste dochter van de familie achter de beruchte Westboro Baptist Church (onderdeel van IDFA Forum 2022), Future Me - de hybride film van Vincent Boy Kars die het vervolg is op Independent Boy en Drama Girl en de eerste Nederlandse documentaire serie voor Viaplay over artiest S10 van Linda Hakeboom en Rolf Hartogensis.

Foto: Ruby Deelen. Beeld: Ottilie Maters  


Media

Marketing

Economisch