VIA presenteert vier nieuwe bestuursleden

VIA presenteert vier nieuwe bestuursleden

22-10-2024 (12:11) - Bureaus

Brancheplatform VIA maakt vandaag officieel vier nieuwe bestuursleden bekend die tijdens de ALV op 20 november 2024 aan de leden gepresenteerd worden. De vernieuwing is het gevolg van het aankomende vertrek van de bestuursleden Diana van Roest, Gijs de Bruijn, Joris Lak en Renee van den Oetelaar, die ruim drie jaar actief een bijdrage aan het bestuur hebben geleverd.

De nieuwe bestuursleden zijn creative director en filmmaker Jeena van der Heul, Boris Nihom (Dentsu Creative Amsterdam), Clemmentijn Treinen (Microsoft Advertising) en Tristan Albers (GoSpooky) en zullen zich gaan richten op drie belangrijke thema's: talent, visie en innovatie.

Meer kennis over media, data, creatie én tech

Rik Ledder, voorzitter van VIA: “Met het nieuwe bestuur hebben we een framework gedefinieerd van de topdomeinen waarop we de markt willen ondersteunen: data, creatie, media, technologie, visie en innovatie. De kennis en ervaring van de nieuwe bestuursleden is enorm; zij begrijpen als geen ander welke uitdagingen organisaties momenteel tegenkomen in de digitale transformatie en de veranderingen in de markt. Achter de schermen van VIA zijn ze al enige tijd actief om de overdracht van de vertrekkende bestuursleden soepel te laten verlopen. Ik ben ervan overtuigd dat hun komst zal leiden tot nieuwe inzichten en oplossingen die fundamentele verbeteringen voor de sector zullen brengen.”

Portefeuilles zijn verdeeld

Het framework van de belangrijkste domeinen waarop VIA de branche wil ondersteunen, is ook zichtbaar in de portefeuilles die onder de nieuwe en de zittende bestuursleden zijn verdeeld. Het VIA-bestuur omvat de volgende samenstelling na goedkeuring van de ALV:

Voorzitter: Rik Ledder
Vicevoorzitter: Maiko Valentijn
Secretaris: Sonja Vroling
Penningmeester: Dorine van Mullem
Portefeuille Visie: Boris Nihom
Portefeuille Talent: Eva van Heuven, Clemmentijn Treinen
Portefeuille Mens: Atva van Zanten, Mèlanie Bosveld
Portefeuille Data, Tech & Privacy: Willem van der Weide
Portefeuille Innovatie: Jeena van der Heul, Yvonne Prins
Portefeuille Ondernemerschap: Brian Hirman, Charley Peereboom
Algemeen bestuurslid: Tristan Albers 


Media

Marketing

Economisch