XXS verder als Creature Amsterdam

XXS verder als Creature Amsterdam

11-05-2022 (13:24) - Bureaus

Het Londense bureau Creature sluit zich met onmiddellijke ingang aan bij het Candid platform. XXS Amsterdam zal verder gaan als Creature Amsterdam Creature oprichter Dan Cullen-Shute wordt global CEO van de nieuw ontstane creatieve tak van Candid, maar ook de huidige leiding van XXS blijft aan.
 
 Het in 2011 opgerichte Creature zal autonoom onder de naam Creature London gaan opereren. XXS Amsterdam, dat zich in 2019 aansloot bij Candid, zal per direct verdergaan als Creature Amsterdam. Dan Cullen-Shute, de huidige CEO van Creature krijgt de wereldwijde leiding over de nieuwe creative operatie, terwijl XXS founder Piet Hein Smit en MD Sanne Tolsma aanblijven in hun huidige functies.
 
Met de komst van Creature slaat Candid een enorme slag om haar internationale ambities nog beter vorm te geven. Creature werkt onder meer voor Moonpig, Dunelm, Clearscore, Atom Bank en eve Sleep en staat dit jaar op de shortlist voor Campaign’s prestigieuze Independent Agency of the Year Award. Tijdens de onderhandelingen werd al snel de zeer organische, culturele en zakelijke fit met Candid in het algemeen en XXS in het bijzonder duidelijk, waardoor de deal - waarvan de financiële details niet zullen worden gecommuniceerd - relatief snel beklonken werd.
 
Ruud Wanck, CEO van Candid zegt: ‘Het doel was om een creatieve tak met globale slagkracht te creëren in synergie met wat we in Nederland met XXS hebben opgebouwd - en met de komst van Creature is dat meer dan gelukt. We hebben nu als platform betere toegang tot global briefs en kunnen op een groter toneel laten zien wat we kunnen - dat is voor alle merken binnen Candid een enorme win. Ik kijk met zeer veel vertrouwen naar de toekomst.’
 

herboren

‘Het is een groot moment in de internationale ontwikkeling van het Candid platform en een prachtige ontwikkeling voor XXS Amsterdam.’ zegt Piet Hein Smit – founder van voorheen XXS. ‘De overeenkomsten tussen Creature en XXS zijn spectaculair. Zowel qua ambitie, overtuiging als op het vlak van mentaliteit en cultuur. Dat XXS Amsterdam na 25 jaar herboren wordt in Creature Amsterdam markeert een volgende fase in de ambitie om de impact van ons werk op een nog grotere schaal te kunnen realiseren. Wij kijken er met z’n allen naar uit om ons - zoals we dat bij Creature zeggen - intelligent te gaan misdragen.’
 
XXS werd in 1997 mede door Piet Hein Smit opgericht en werkt voor klanten als Mitsubishi, Makro, Rode Kruis, Flink en NS. In 2019 nam XXS het digitale reclamebureau Cogonez over. In de bijna vijfentwintig jaar dat XXS bestaat, won het vele prijzen, zoals SAN Accenten, Effie Awards, Lampen en een Cannes Lion.
 
Na Brand Potential en Positive is dit de derde acquisitie van Candid in de UK in korte tijd. Candid, dat in 2007 werd opgericht door Gérard Ghazarian, nu bestuursvoorzitter, stelde in 2020 Rudiger Wanck als CEO en Marcel van der Avort als CFO aan om de nationale en internationale expansie verder vorm te geven.
 

Media

Marketing

Economisch