YoungCapital Nederland kiest Fitzgerald

18-09-2023 (15:56) - Bureaus

Missiegedreven communicatie- en PR-bureau Fitzgerald gaat aan de slag voor het internationale recruitmentbureau YoungCapital, samen gaan ze zich buigen over de Nederlandse PR- en communicatievraagstukken.

De eerste PR-campagne Bridge the Gap is intussen gestart met een rondetafelgesprek over de kloof tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

YoungCapital, ooit door een club werkzoekende studenten onder de naam StudentenWerk opgericht, zet zich al jarenlang in om jongeren en de young-minded aan het werk te helpen. Elk jaar produceert YoungCapital YOUNG magazine; een magazine voor werkgevers vol tips van experts, ervaringen van bedrijven, verhalen en inzichten van jongeren en uitgebreid onderzoek. Dit jaar is het thema: Bridge the Gap.

Met een aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt vechten organisaties om jong talent. Globale (klimaat)ontwikkelingen en de bijkomende onzekerheden hebben impact op de baankeuze van jongeren. Dit blijkt uit representatief onderzoek* van YoungCapital onder 750 jongeren dat vandaag gepubliceerd wordt in de nieuwe editie van de ‘YOUNG The Recruitment Guide’. Salaris blijft een belangrijke factor, maar ze denken ook aan hun toekomst. 7 op de 10 jongeren vindt het belangrijk dat hun (toekomstige) werkgever een ESG-beleid heeft. Voor 4 op de 10 geeft dit zelfs de doorslag, zij vertrekken als hun werkgever niets aan duurzaamheid doet.

Mariska Visser, Managing Director YoungCapital Nederland: ‘’We kijken ernaar uit om samen met Fitzgerald een frisse blik op onze communicatie te werpen. In een tijd waarin de arbeidsmarkt voortdurend evolueert en duurzaamheid een centrale rol speelt in het keuzeproces van jonge talenten, geloven we dat we met Fitzgerald de juiste partner hebben gevonden om met onze missie een grotere positieve impact te maken.”

*Representatief onderzoek door MediaTest in opdracht van YoungCapital tussen 21 april en 2 mei 2023 onder 750 Nederlandse jongeren in de leeftijd van 15 t/m 30 jaar. 


Media

Marketing

Economisch