Zuid-Afrikaans digital agency Flume Digital Marketing opent kantoor in Amsterdam

26-09-2023 (07:00) - Bureaus

Het Zuid-Afrikaanse bureau Flume Digital Marketing, met kantoren in Johannesburg en Kaapstad, breidt uit naar Amsterdam - aan de Weesperstraat. Hiermee wil het bureau een hub creëren voor Europese klanten en markeert een belangrijke stap in de internationale groeiplannen.

Co-founder Ruan Oosthuizen heeft zich inmiddels in Amsterdam gevestigd en geeft samen met lokale expert Janique Smeets leiding aan het Europese team.

Team

Flume Digital Marketing is in 2013 opgericht door Jacques Du Bruyn en Ruan Oosthuizen. Oosthuizen is momenteel verantwoordelijk voor de operationele en financiële kant van de agency. Hoewel hij nog steeds betrokken is bij de zaken in Zuid-Afrika, ligt zijn focus de komende tijd op het kantoor in Amsterdam. Daarnaast is Janique Smeets aangesteld als Account Director om het bureau te leiden in Europa. Met tien jaar ervaring in de bureauwereld, heeft ze eerder ook leiding gegeven aan een expansie op de Europese markt.

"Waar hier talent schaars blijkt te zijn, hebben wij juist een overvloed aan toptalent op het gebied van digitale marketing"

Ruan Oosthuizen, Co-founder Flume: “In de digitale industrie hebben we het voorrecht om klanten over de hele wereld van dienst te kunnen zijn. Flume heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt en we zijn nu onze internationale klantenportefeuille aan het doorontwikkelen. Amsterdam is voor ons dan ook de perfecte hub, waar vanuit we heel Europa kunnen bedienen. Bovendien huisvest deze stad enkele van 's werelds beste bureaus, we zijn dan ook verheugd om met hen samen te kunnen coöpereren. Ons lokale team in Amsterdam beschikt over uitgebreide regionale kennis en wordt ondersteund door onze bekroonde, industriële experts in Zuid-Afrika. Waar hier talent schaars blijkt te zijn, hebben wij juist een overvloed aan toptalent op het gebied van digitale marketing; daarnaast bieden we een gunstige prijs vanwege andere economische omstandigheden in Zuid-Afrika. Dit geeft ons de unieke kans om echte waarde toe te voegen aan de Europese markt. We zijn klein genoeg om persoonlijke aandacht te bieden, maar groot genoeg om de klus te klaren.”

Over Flume Digital Marketing

Flume Digital Marketing is een  onafhankelijk digitaal marketingbureau in Zuid-Afrika, gespecialiseerd in SEO, Data & Analytics, Web Development, UX en CRM. Met een team van meer dan 100+ professionals, verspreid over drie kantoren, bedient het bureau klanten als Toyota SA, Woolworths, Warner Music SA, Diesel SA, Steve Madden, Puma en Red Bull SA. In de loop der jaren heeft Flume zich ontwikkeld tot een full-service digital-first marketingbureau dat de nieuwste technologie en innovaties integreert om bekroonde resultaten voor klanten te behalen. Flume staat in Zuid-Afrika bekend om een positieve bedrijfscultuur en hanteert als leidende mantra: "Make it Matter". Of het nu gaat om dagelijkse interacties met klanten of het ontwikkelen van wereldwijd talent, Flume streeft naar een wereld waarin mensen en merken elkaar op betekenisvolle manieren vinden.


Foto: Ruan Oosthuizen en Janique Smeets – Credits: Abel Ponger


Media

Marketing

Economisch