De Beren zet zich in voor KiKa met De KiKa Burger

De Beren zet zich in voor KiKa met De KiKa Burger

28-10-2024 (11:44) - Campagnes

Van 1 t/m 30 november 2024 zet De Beren zich in voor KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) met een nieuwe actie: De KiKa Burger. Een burger die volledig is ontworpen door kinderen die zelf in aanraking zijn gekomen met deze ziekte en na intensieve behandelingen zijn genezen.

KiKa heeft al sinds 2002 één doel voor ogen: Ieder kind met kanker genezen. Voor elke KiKa Burger die er gedurende de maand november wordt verkocht, doneert De Beren €5,- aan KiKa om te helpen in de strijd tegen kinderkanker. Daarnaast kunnen er ook losse donaties worden gedaan via de website. De Beren benadrukt: “Elke bijdrage, hoe klein ook, maakt een groot verschil. Onderzoek naar kanker is helaas nog steeds erg noodzakelijk, dus daar vragen we graag extra aandacht voor.”

Een burger met een doel

De KiKa Burger is geen doorsnee burger die op de menukaart te vinden is. Het is een burger met een verhaal, ontworpen door kinderen die zelf met de ziekte kanker te maken hebben gehad. Met een creatieve blik hebben deze kinderen de KiKa Burger bedacht: een zachte brioche bun met twee sappige rundvleesburgers, frisse little gem, de befaamde Berenburgersaus en als verrassing een topping van knapperige Bugles. De burger is verkrijgbaar voor €16,50 bij alle restaurant vestigingen van De Beren. Voor elke verkochte burger doneert De Beren €5,- aan KiKa om bij te dragen aan onderzoek en behandelingen die de overlevingskansen van kinderen met kanker vergroten. Daarnaast zijn losse donaties van gasten ook van harte welkom, in te dienen via de doneerpagina op de website.

Het verhaal van Danique

Eén van de kinderen die heeft bijgedragen aan de creatie van de KiKa Burger is de 8-jarige Danique, die zelf is genezen van leukemie. In haar eigen woorden deelt ze haar verhaal: "Ik ben Danique en 8 jaar. Toen ik 2 was, kreeg ik leukemie, maar op 16 oktober 2020 mocht ik de bel luiden en ben ik genezen. Nu ben ik 4 jaar schoon! Ik hou van zingen, fietsen, make-up en mijn haar doen. Ik weet nog niet precies wat ik later wil worden, maar ik wil zeker moeder worden. Een echt plan heb ik nog niet, maar gelukkig heb ik daar nog even de tijd voor." Kijk voor meer verhalen, hier.
 
V.l.n.r. Lotte, Bram, Anne, Cees en Danique