Den Haag: ook 'af en toe' cocaïne-gebruik houdt criminaliteit in stand

Den Haag: ook 'af en toe' cocaïne-gebruik houdt criminaliteit in stand

10-07-2024 (16:52) - Campagnes

Gemeente Den Haag lanceert een campagne tegen recreatief cocaïne-gebruik.Volgens de makers houdt ook 'af en toe' cocaïne gebruiken de drugscriminaliteit in stand en heeft het gebruik nadelige gevolgen voor de gezondheid. In de crossmediale campagne is zowel de wereld van de gebruiker als die van de dealers en lopers te zien.

Naast de verschillende negatieve effecten van cocaïnegebruik was de aanleiding voor de campagne het rioolwateronderzoek van 2023. Daaruit blijkt dat in Den Haag het cocaïnegebruik is gestegen. Aan het gebruik is illegale drugshandel gekoppeld. Alleen al in Den Haag gaan hier vele miljoenen euro’s in om. De handel gaat vaak samen met geweld en verschillende vormen van (zware) criminaliteit. Het zet de leefbaarheid en veiligheid van Haagse wijken onder druk.

Het doelgroeponderzoek dat is uitgevoerd wees uit dat de doelgroep zeer gevoelig is voor vooroordelen en een stigmatiserende toon. Ze geven aan eerder een evenwichtige en professionele toon te verwachten in combinatie met een boodschap die niet oordeelt, maar aanzet tot nadenken.

Den Haag
schakelde Things To Make And Do in voor concept, strategie en ontwerp. Daarnaast werkte Mountainview Research mee voor het onderzoek, zorgde Popcorn Stories voor video, fotografie en socials, PMS 72 voor website development, Time Out voor video content en Sascha Spijker voor webcopy.