KesselsKramer ontwikkelt ‘weirde’ identiteit voor sci-fi horror film festival

KesselsKramer ontwikkelt ‘weirde’ identiteit voor sci-fi horror film festival

26-10-2022 (11:15) - Campagnes

Een wasmachine als je beste vriend, 150 vierkante meter bloed of een gewonde vogel als psycholoog. Bij Imagine Fantastic Film Festival vind je de meest uiteenlopende science-fiction, horror, fantasy en anime films. KesselsKramer ontwikkelde een nieuwe identiteit voor het festival die viert wat Imagine zo uniek maakt: weirdness.

‘Weirdness’ is wat alle films van Imagine met elkaar gemeen hebben. Het komt in allerlei vormen en maten, maar zet altijd vraagtekens bij “wat normaal is” en is verre van mainstream. Imagine ziet weird als iets om te koesteren en doet dat met een nieuwe, weirde identiteit die deze week wordt gelanceerd met een campagne die vier films uit het festivalprogramma uitlicht.

Rens de Jonge, creative director KesselsKramer: “Weird is iets heel moois. Weird kan vreemd zijn, maar ook eng, bizar, of bovennatuurlijk. Hoe dan ook, weirdness zorgt ervoor dat je op een andere manier naar de realiteit en naar het leven kijkt. En dat is precies de intentie (van de films van) Imagine."Identiteit & campagne

Dingen worden pas écht weird als je iets toevoegt aan wat je al kent. Met dit idee in het achterhoofd ontwikkelde KesselsKramer een identiteit die ’normaal’ voorziet van extra laagje weirdness. Visueel, door een kleurrijke typografische laag toe te voegen aan een vrij standaard lettertype. En tekstueel, door onverwachte elementen toe te voegen aan vrij algemene boodschappen.

Typografie

KesselsKramer werkte samen met grafisch ontwerper Marcis Lapinš om een lettertype te ontwikkelen dat aan de basis staat van de nieuwe identiteit. Het lettertype combineert typerende vormen uit de verschillende filmgenres van Imagine’s programmering, zoals punten (horror), slijm (sci-fi) en tentakels (anime). Samen maakten zij ook het nieuwe beeldmerk: een zeeduivel met een eigen lichtje in de duisternis.

About Imagine Fantastic Film Festival

Imagine Fantastic Film Festival is een filmfestival in Amsterdam, gericht op fantasy, sciencefiction en horror. Begonnen in 1984, is Imagine Fantastic Film Festival uitgegroeid tot het grootste fantastische filmfestival van Nederland. Vanuit twee locaties in Amsterdam organiseert Imagine lezingen en vertoont het films in de genres sciencefiction, horror, fantasy, martial arts en anime. 

Credits

Klant: Imagine Fantastic Film Festival
Bureau: KesselsKramer
Typografie: Marcis Lapinš